עד לפני כשבוע הייתי בטוח שאני הולך ללמוד מנהל עסקים בהתמחות משאבי אנוש, ואכן כבר נרשמתי למוסד לימודים לתואר ראשון.
עד שהתחלתי לקרוא מידע בתחום החינוך הבלתי פורמלי והרגשתי משיכה גדולה לתחום זה, וכעת אני נקרע בין שני התחומים הללו.
איני מוצא עניין בתחום הריאלי או בתחום אחר בכלל, ואלו שני המקצועות שאני מרגיש שבאמת מושכים אותי.
יש לי מס' שאלות שמאוד מטרידות אותי, ואני נמצא בשלב מכריע בחיי בו אני אמור לקבל החלטה, ואני מאוד מקווה שההחלטה שאקבל תהיה נכונה ושלא אעשה טעות.
שאלותיי הן: א. חבר אמר לי שבתחום החינוך הבלתי פורמלי השכר איננו גבוה, האם הדבר נכון ושאכן אחד מהשיקולים שלי צריכים להיות גם כלכליים בעת לימודיי לתואר?
ב. חשבתי לפנות למכון אבחון תעסוקתי, איזה מכון אבחון הוא הכי טוב?
אשמח לקבל תשובה בהקדם, הזמן אוזל וההרשמה נסגרת.
בתודה מראש ושבוע טוב.
מתלבט
מ
מר איש אבירם
התלבטות בין התחומים
שלום לך.
להתלבט זה בסדר. אך נראה לי שאתה בשלב ה"הרס" או גרוע יותר "הדחיינות", מה יקרה מחר שתקרה חומר על נושא מרתק אחר, אזי תהיה קרוע בין 3 תחומים. מה אז? אני מציע לך בחום, לפנות בהקדם להכוון לימודי שם יעזרו לך להתגבש ואז תוכל לחסוך לעצמך לא מעט עוגמת נפש, בילבול ותעייה. בהצלחה.
ל
לירון
גם אני הייתי באותו מצב..
היי.. גם אני הייתי באותו מצב כמו שלך. נרשמתי לתואר שני בייעוץ ארגוני בעיקר מכיוון שהוא פרקטי ומספק אפשרות תעסוקה בסיומו והאמת שלא כל כך הייתי שלמה עם זה וממש פחדתי שאני עושה טעות.. לאחר לבטים רבים החלטתי השבוע לשנות כיוון ולהירשם דווקא למה ש"הלב אומר" שזו עבודה עם ילדים (מאז שאני מכירה את עצמי היה לי ברור שאני רוצה לעסוק בזה אך משהו בדרך התפקשש), למרות שהשכר באמת לא גבוה הגעתי למסקנה שאני מעדיפה לעסוק במשהו שאני אוהבת וטובה בו. בכל מקרה, כדאי לך באמת ללכת לאבחון מקצועי, חבל שתתחיל תואר ולאחר מכן תבין שעשית טעות..