שלום הנני בעלת תואר ראשון במדעי המדינה ומשאבי אנוש וברצוני להמשיך ללמוד, אלא שהפעם אני רוצה ללמוד תחום שבאמת מעניין אותי - טיפול באנשים. התעניינתי בכמה מקומות בלימודי פסיכודרמה או פסיכותרפיה או עבודה סוציאלית אך יש לי מספר מגבלות: התואר הראשון שלי לא תואם לרצונות שלי הסבה דורשת הרבה קורסי השלמה וגם הם רק ללימודי תעודה שכר הלימוד גבוה מאוד (22,000 לשנה) בהנחה שאני רוצה גם לעסוק בתחום בתום הלימודים, איזה מוסדות מתאימים למגבלות שלי ? ואלו עוד תחומים עוסקים בטיפול ועזרה לאנשים שפתוחים בפניי ? אציין שהנני עובדת בבית חולים והלימודים יכולים לתרום למערכת. תודה מראש מלי
מ
מר איש אבירם
לימודי המשך
מלי שלום.
עצוב לשמוע שהשקעת זמן רב בלימודים והם לא ענו לתחום צפיותייך. חבל שלא נעזרת תחילה בהכוון לימודי. הדרך הנוחה להיכנס לעולם הטיפולי, הינו לנסות להתקבל תואר שני בעבודה סוציאלית, כמובן עם השלמות. אם לא תתקבלי למסלול זה, קיים מסלול הסבה לאקדמיים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית ואם גם למסלול זה לא תתקבלי, פתוחה לפנייך הקבלה לתואר ראשון הרגיל לעבודה סוציאלית, ובמידה ואת מתקבלת, תפני לראש ה- BA שיתן לך קרדיט לתחומי לימוד שהם מקבילים לחומר הנלמד. בעבודה סוציאלית ישנם מגוון רחב של תחומי טיפול. וזהו החוג הכמעט יחידי שאחרי לימודי התואר הרשון הינך מוסמכת לעסוק בטיפול. בהצלחה!