ליועצי הפורום שלום, אני מסיימת בימים אלה תואר ראשון בהצטיינות באוניברסיטה הפתוחה בתקשורת וקולנוע, ומתלבטת כיצד להמשיך מכאן. אני בת 30 עם נסיון בתחום שירות הלקוחות, אך מעוניינת למצוא עבודה שיותר תאתגר אותי ברמה האינטלקטואלית. מכיוון שאני מתעניינת בתחום האינטרנט והתוכן, אני מעוניינת להתפתח בתחום המידענות. מצד אחד ישנם קורסים של שנה (טכניון, תפניטק) ומצד שני ישנו תואר שני בבר אילן. השאלה שלי היא האם התעודה לא מוכרת מבחינת המעסיקים וכדאי להשקיע בתואר ה"רציני" יותר או שניתן למצוא עבודה בתחום יחד עם התואר שכבר קיים. בברכה, ציפי
מ
מר איש אבירם
מידענות
ציפי שלום.
ספרנות/מידענות הינו תחום (פרופסיה) התופס לו מעמד של ממש בשנים האחרונות. לא מעט ארגוני הייטק, נדרשים למידענים שיעזרו להם בסבך האינטרנטי בחיפושי מידע ותוכן. קורסי מידענות/ספרנות מצויים במוסדות רבים, גם בבית ברל. לדעתי אם להכנס לתחום ובאם מצאת תחום זה עונה למהווייך, אזי לעשות תואר שני, שהוא לא מורכב מדי, אך נחשב לעין ערוך יותר ומגדיל את כח המיקוח שלי בשוק העבודה. בהצלחה!
ר
רועי
עבודה בתחום
היי, אני סיימתי השנה את קורס המידענות וכבר חודשיים שאני עובד בתחום הזה. מנהל הפורום צודק, ואכן הדרישה בשוק למידענים הולכת וגדלה (לשמחתי). אני לא מזלזל חלילה בתואר שני אבל אני חושב שכרגע גם לימודי תעודה (שהם קצרים יותר לרוב ושמים דגש רב יותר על ההיבט הפרקטי ביחס לתואר שני) – בהחלט מספיקים כדי לרכוש כלים וכדי להשתלב בעבודה בתחום. שיהיה לך בכל מקרה בהצלחה וברוכה הבאה לתחום !