בעוד 4 חודשים יחל סמסטר חורף באוקטובר 2011. אני לפני כשנה סיימתי לימודי תעודה בניהול משאבי אנושו אני מאוד מתלבט, האם לימודי התעודה יספיקו לי בכדי למצוא עבודה טובה בתחום, או שהיום תואר ראשון נדרש ברוב המקצועות, כך שאולי כדאי לי ללמוד בנוסף ללימודי התעודה גם לימודי תואר ראשון במנהל עסקים בהתמחות משאבי אנוש? כי אני רואה הרבה הצעות עבודה שדורשות תואר, ולמען ההגינות, אין לי כוח להשקיע את רוב הזמן שלי בלימודים.
אשמח מאוד אם מישהו יוכל לענות לי על השאלה, אני עומד בפני החלטה חשובה מאוד בחיי,
תודה!
מ
מר איש אבירם
חשיבות התואר
למתלבט.
בגדול, אין הבדל מהותי בין אדם שיש לו תואר לזה שאין תואר, אין התואר מעיד על חוכמה, תבונה, יכולת מיוחדת או או כל יתרון במאפיין זה או אחר. היתרון היחידי ואסור להתעלם ממנו. היום התואר או מעין כניסה לגילדה. בלעדיו הסיכויים לחדור לגילדה קלושים. כמובן שיש גם את גילדת אנשי המקצוע הטכניים שהוא כיוון התפתחות עתיק ומפתח מייסטרים בתחומם: מכונאות, מסגרות, פחחות, נגרות, קירור ומיזוג ועוד. התחום שאתה מבקש, מצריך תואר, ובאמת לא חשוב במה. בכל מקרה תואר ראשון הינו תואר בסיסי שאומר שלמדת איך ללמוד. וזה יתרון גדול. הקושי, באם קיים, במסגרות האקדמיות הינו הקבלה בלבד. לכשהתקבלת הלימודים יותר פשוטים מלימודי הסקר של כיתות ז' דאז. בהצלחה.