שלום, אני מתלבט בין שני מוסדות לימוד אריאל והמכללה להנדסה בירושלים. אני ישמח לעזרה...
באריאל מלמדים מדעי המחשב ובמכללה להנדסה מלמדים הנדסת תוכנה.
משהו מאוד מוזר הוא שרשימת הקורסים בין שני המקומות דומה אבל זמני הלימודים שונים כלומר שבאריאל לומדים יום מרוכז מ11 בבוקר עד 9 בערב. ועוד יומיים חצי ימים מ9 בבוקר עד 3 בצהריים. ובמכללה להנדסה לומדים יום יום מ8/9 בבוקר עד 3/4/5 בצהריים . בעקרון לומדים יותר.
בנוסף חבר שראה את תכני הלימוד בקורסים באריאל טען שזה נראה קל יחסית. האם דבר כזה יכול להיות, האם הרמה של תכני הלימוד יכולה להשתנות ועדיין להתאים לרמה שמציב המל"ג?
לצערי לא הייתי חושב פעמים ולומד כבר במכללה להנדסה אבל אני לוקח בחשבון גורמים אחרים כמו ויתור על עבודה, ושנה נוספת של לימודים. למרות שאני לא יודע אם זה מוצדק כל כך.
תודה רבה!
מ
מר איש אבירם
כיצד בוחרים מוסד לימודים
דוד שלום.
התחרות על כיס הסטודנט הוא כה רב, שעשוי גם לפגוע בטיב ובאיכות. בכל מקרה יש הבדל ושוני בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה. הראשון יותר מתמקד בתיכנות, והשני מתמחה יותר בחומרה. בגדול ניתן לומר, שאנו מגיעים למצב שכולם עוברים תואר ראשון שהוא מקביל למה שהיה פעם בוגרי תיכון. ןכמו תמיד ה- 20% ראויים בכל תחום יתלבטו בכל מקרה ולא כל כך משנה מאיזה בית יוצר הם נוצרו. והסינון יילך ויתבצע בתארי המוסמך והדוקטורט.