הלבטות בין תואר כללי בביטכנולוגיה לתואר מהנדס ביוטכנולוגיה
הלבטות בין תואר כללי בביטכנולוגיה לתואר מהנדס ביוטכנולוגיה
שני
1 תגובות
היי קוראים לי שני ואני אמורה להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב נירשמתי לשני מקומות לאורט בראודה בכרמיאל להנדסת ביוטכנולוגיה תואר שנמשך 4 שנים ולמכללת הדסה בירושלים שם יש תואר כללי בביוטכנולוגיה שנימשך כ- 3 שנים .אני יודעת שביוטכנולוגיה זה המקום שלי כי אני אוהבת ממש ביולוגיה . רציתי לדעת אם בפועל שיוצאים לשוק למי שסיים תואר של מהנדס ביוטכנולוגיה יש יותר סיכוי ליתקדם ולמצוא עבודה מאשר מישהו שעושה תואר רק בביוטכנולוגיה ולא מהנדס .או שבתחום הזה זה לא חשוב אם תהיה מהנדס או לא ? הבעיה התגבשה לי מאחר ותואר מהנדס זה עוד שנה שלמה של תואר וזה גם אומר שאני יצטרך לעבור לצפון שאני בכלל גרה במרכז לכן חשוב לי לדעת אם בתחום של ביוטכנולוגיה באמת זה קריטי אם אתה מהנדס או לא .כי אם זה ממש קריטי אז אני ידע ששווה לי ללכת עד הסוף.
מ
מר איש אבירם
ביוטכנולוגיה
שני שלום.
אם את אוהבת ביולוגיה, מה הקטע של הטכנולוגיה? האם את מבינה את ההבדל? ואם כבר טכנולוגיה, אז מדוע לא הנדסה?.
בשני המקרים מצריך הדבר שינוי מקום. בצפון המוריק או בירושליים המדהימה.
לידיעתך, באוניבריסטאות (לא מכללות) רק 10% מסיימים תואר ב-3 שנים, השאר מסיימים בין 4/5 שנים. בשוק העבודה ה"מהנדס" נמכר טוב יותר, ולא תמיד בצדק. אגב בטכניון ניתן לקבל תואר מהנדס ביוטכנולוגיה + הנדסת מזון.