שלום, יש לי 4 מקצועות שאני עדיין מתלבטת לגבי תואר ראשון: חינוך (והוראה), מדעי ההתנהגות, משאבי אנוש או פסיכולוגיה. אני רוצה לעסוק בהדה ושמעתי לאחרונה על - מפתחת הדרכה ריציתי לדעת - מה התואר שיכול להוביל אותי לעסוק בפיתוח הדרכה? האם יש תואר ספציפי או קורס? היכן ניתן ללמוד זאת? בנוסף, אין לי ניסיון בתחום ההדרכה אבל אני מאד רוצה לעסוק בזה האם ניתן להתקבל למשרות מסוג זה ללא ניסיון? איך אני יכולה להגיע לזה? תודה רבה
מ
מר איש אבירם
פיתוח הדרכה
שירלי שלום.
פיתוח הדרכה ו/או רכז מנהל הדרכה, מצוי לרוב בארגונים גדולים, ומשתייכים אורגנית לאגף משאבי אנוש. בארגונים קטנים, תחום זה מהווה חלק מפעילות משאבי אנוש. תחום זה עוסק בעיקרו בסקר צרכי ההדרכה של עובדי הארגון באגפים השונים. לתכנן ולארגן את ההשתלמויות הנדרשות, או דרך הדרכות תוך ארגוניות (ניצול בעלי ידע מתוך הארגון) או הבאת אנשי מקצוע להעברת ההדרכות בארגון. או הוצאתם מחוץ לארגון. מפתח ההדרכה לא עוסק בהדרכה. או יותר מנהל את מערך ההדרכה בארגון ת"פ מנהל/ת משאבי אנוש. לשאלתך: מדעי ההתנהות, משאבי אנוש, פסיכולוגיה, הם תחומים שמהווים רקע הולם לתחום, לאחריו קיימים קורסים במסגרות מקצועיות או במסגרת לימודי חוץ אוניברסיטאים, הכשרה לפיתוח הדרכה. אין צורך בהכשרה קודמת. זה יותר עניין של מזל, עד כמה הרשמת את מנהל/ת משאבי האנוש. בהצלחה