שלום וערב טוב. אני בן 23 לאחר פסיכומטרי ומתכוון לנסוע לחו"ל באוגוסט עד סביבות ינואר 2012 - משמע שאני אתחיל ללמוד רק באוקטובר 2012. אני ממש לא סגור על עצמי מבחינת מה שאני רוצה ללמוד- יש כיוון כללי בלבד וגם הוא מתנדנד. לכן אני רוצה לעבור ייעוץ לימודים, ויש לי כמה שאלות : האם כדאי לי לעבור את הייעוץ לפני הטיול כדי לנסוע בראש שקט לגבי מה שאלמד? או אולי שנה וחצי לפני תחילת הלימודים זה יותר מדיי זמן מראש לעבור ייעוץ כזה , וכדאי לי לעשות אותו רק כשאחזור? אני יודע שיש הטבות לחיילים משוחררים - במידה והשתחררתי בדצמבר 2009 (לפני שנה וחצי בדיוק) - האם אני עדיין נחשב "חייל משוחרר" וזכאי להטבות? האם יש מכון מועדף/מומלץ לייעוץ לימודים? (מבחינת מקצועיות ואמינות)?
תודה רבה מראש ושיהיה ערב נהדר!
מ
מר איש אבירם
מתי כדאי הכוון?
גיא שלום.
מדוע עברתי פסיכומטרי, אם אני יודע שאני נוסע לשנה וחצי לערך? האם זה לנצל את היכולת הלימודית שעדיין אני סוחב מהתיכון? ולמה לעבור עכשיוו הכוון לימודי? מה רע בבילבול? זה מתאים לגיל ובטח למטייל בסביבת צעירים. הצעתי היא. סע, נקי ראש. תעשיר עצמך בחוויות, תחזור יותר אפוי. ההכוון והמכונים ימתינו לך! שתשוב יהיו לשאלותיך תשובות שיתאימו יותר לזמן שובך! תיהנה ותפתח לעולם. בהצלחה. איש