שלום,רציתי לשאול על יחב"ל כמה שאלות: 1.האם יש עבודה בזה? 2.איפה כדאי ללמוד את זה?באיזה אוניברסיטה או האם אפשר בכלל במכללה? 3.מה תנאי הקבלה?האם לימוד זה נחשב לימוד קשה ביחס למקצועות הלימוד שיש באוניברסיטה?
תודה.
מ
מר איש אבירם
יחב"ל
יעל שלום.
תשובות לשאלותייך לגבי יחב"ל:
1. אכן יש תחומי תעסוקה בתחום. למעוניינים לעבוד במשרד החוץ, התחום מהווה כרטיס התחלה טוב. לימוד ומחקר בתחום בתארים המתקדמים. כתיבה עיתונאית וכד'.
2. רצוי באוניברסיטאות, ירושליים ת"א וכד'.
3. תנאי הקבלה הקיימים במדעי החברה. אנגלית ברמה גבוהה.
למה את רוצה ללמוד תחום זה? איך הגעת לתובנה שהתחום מתאים לך? מדוע את לא ניגשת להכוון לימודי?
בכל מקרה מבקש לאחל לך הצלחה!
י
יעל כהן
המשך שאלות
בס"ד קודם כל תודה על התשובה. יש כמה דברים שלא הבנתי עוד ממש.. 1.איזו סוג של עבודה במשרד החוץ?מה בתכ'לס עובדים עם התואר הזה?עבודה משרדית?או אולי עבודה עם קהל? 2.אני רוצה לדעת בדיוק כמה אני צריכה כדי להתקבל לאוניברסיטאות.ניסיתי לברר באתרי אינטרנט ולא הצלחתי להבין במדויק.כמה פסיכומטרי אני צריכה לקבל כדי להתקבל למשל לאוניברסיטת ת"א?וכמה ממוצע תעודת בגרות?אשמח אם תענה לי בפירוט על זה.. 3.חשבתי על נושא זה משום שהייתי רוצה לעסוק במקצוע שיביא לי סיפוק,מקצוע עם המון אתגר בתוכו ואם אני לא טועה במקצוע זה אני יכולה לעזור לזולת ולגעת בנושאים גדולים כמו אהבת ישראל בעולם{האם אני טועה?כי אני מדמיינת שדרך מקצוע זה אני יוכל להרצות לאנשים על ישראל ובכך להביא תועלת.האם אני מתבלבלת וזה מקצוע אחר שדרכו אוכל לעזור?}
תודה מראש.
מ
מר איש אבירם
המשך מענה
יעל שלום.
אלה ששואפים לעבור את תהליך הקבלה למשרד החוץ. מעוניינים להיות קונסולים באחד מהקונסוליות או השגרירויות בעולם. אני מציע לך לעבור הכוון לימודי, בה יעזרו לך לדעת מה הן יכולותייך מול נטיותייך, ומה הן רמת הסבירות של כניסה לתחום זה או אחר באוניברסיטה. פעולה זו תסיר עננה ודאגה מיותרת. בהצלחה