שלום. השתחררתי השבוע מהצבא. עכשיו אני בבעיה לא יודע מה לעשות עם עצמי. לעבוד? ללמוד?? אין לי מושג.. לפני הצבא למדתי הנדסאי אלק' ומחשבים. לקראת סוף השירות החלתתי שאני מתחיל ללמוד באונ' הפתוחה ולקחתי קורס אחד כדי לבדוק האם זה מתאים לי...עכשיו אני כבר מצטער שלקחתי אותו אבל לא נורא.. לי אישית מאוד קשה אם לימודים והבגרות שלי לא משהו בכלל מתמטיקה 3 יח' נמוך...קשה לי עם כל העסק הזה..חשבתי על לימודים לתואר ראשון אבל הדרישות מאוד גבוהות ברוב המקומות..(אני מדרום הארץ) וצריך פסיכומטרי, אני בכלל לא רואה את עצמי מקבל ציון טוב...עם כל הקושי. אני רוצה ללמוד לא יודע מה... עברתי כבר על כל האינטרנט כדי למצוא משהו וכלום..צריך מאוד עזרה. לא יודע מה לעשות ומה ללמוד..
מ
מר איש אבירם
מה עושים
יקיר שלום.
נראה שאתה צריך לנצל את השירות הטוב הניתן למשוחררי צה"ל, והוא מבדקי הכוון לימודי. תעיין בחוברת שניתנה למשוחררים. תוצאות המבדק יעמדו מקרוב על יכולותייך האמיתיים, ולא דווקא לאלה שאתה מעביר במוחכך כסרט אימה שמביאה עד כדי שיתוק. קיימים בדרום מכללות אקדמיות שישמחו להיות לך לעזר. וגם במקרה הגרוע ביותר, במידה וימצא בהכוון שאתה לא פנוי בשלב זה ללימודים. יעזרו ל להתכוונן למקצוע שהוא הכי הולם את נטיותך. בהצלחה.
ר
רעות
מכללות עם תנאי קבלה נמוכים
תנסה את המרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה דיי קל להתקבל שם