שלום, רציתי לדעת אם תוכלו לעזור לי בבחירת לימודים. ישנם כמה מקצועות שאני מתלבטת לגביהם מה יותר כדאי לי ללמוד מבחינת המצב בשוק, השכר וכמובן מקצוע שאני יאהב. מאז ומתמיד רציתי ללמוד וחשבתי ללכת לכיוון של הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים (אין באיזור הדרום אפשות לתואר) כי זה מקצוע שאני יותר מתחברת אליו אבל לא נראלי שזה כזה מבוקש במיוחד לא באיזור הדרום אז חשבתי על תואר בכלכלה וניהול או תואר בהנדסת תעשייה וניהול אבל זה מקצועות שאני די חוששת מהם כי אני די מפחדת מזה שאני יתחיל ויהיה לי קשה ואני יפרוש או שאני לא יאהב את זה ... כרגע אני יותר בכיוון של תואר מאשר ללכת על הנדסאית אדריכלות ועיצוב... רציתי לדעת אם אני עושה נכון שאני בוחרת מהשיקולים האלו או שמא אני צריכה ללמוד דבר שזה אומנם לא תואר ולא בטוח שאני ימצא בו עבודה אבל אני יאהב אותו. התייעצתי עם המון אנשים וכולם אומרים לי לשאול סטודנטים ואנשים שכבר סיימו וזה רק יותר ויותר בלבל אותי.. אני ישמח מאוד אם תוכלו לעזור לי.
מ
מר איש אבירם
מה כדאי
רותם שלום.
את מצויה בצומת חשובה. רוצה ולא יודעת מה. רוה אך חוששת. מתייעצת ונשארת יותר מבולבלת. אגב, לתשומת ליבך, כשאת מבקשת להתיעץ עם חבריך, לא את אשר את מבקשת, מקבלת. כשאני רוצה להתייעץ, למעשה אני מבקשת שיקשיבו לי! והם מייד מתחילים לייעץ לי. בכל מקרה. רותם. את כנראה לא באמת יודעת מה הן יכולותייך ונטיותייך האמיתיות, את גם עשוייה להיות מופתעת, ולטובה, שכישורייך גבוהים יותר ממה ששיערת ודמיינת. לכן מומלץ לך לפנות להכוון לימודי תעסוקתי. והתמונה תהיה לך נהירה יותר. ומשם הנתיב יהיה קצר ובטוח יותר. בהצלחה.