שלום הדר, אני בת 35 ,אמא ל 3,יש לי תואר בכלכלה והתענינתי בלימודי תואר ראשון לפסיכולוגיה באוניברסיטה פתוחה. הציעו לי לעשות מסלול של תואר לאחר תואר, מכיוון שיש לי כבר תואר ראשון ומסלול זה יותר מקוצר ויותר ממוקד לפסיכולוגיה. הבנתי שאוכל להמשיך ללמוד תואר שני אבל לא רואה את עצמי עושה זאת בגלל התחרות ותנאי קבלה נוקשים השאלה שלי מהי סוג התעודה שאקבל בסיום הלימודים ומה אוכל ללמוד כדאי לעסוק בתחום הילדים?למה מזכה תעודה זו? מושך אותי תחום של הדרכה ,אבחנה ויעוץ ילדים. אני פשוט מהססת בגלל הגיל מתי אסיים לימודים ואוכל לעסוק בזה תודה מראש אלונה
מ
מר איש אבירם
תואר לאחר תואר
אלונה שלום.
כדי לסיים תואר ראשון, תהליך הלימודים הינם 120 נקודות, וזה כבר יש לך, עם סיום תואר ראשון בכלכלה. למעוניינים לתואר ראשון נוסף, הדבר יצריך רק 60 נקודות למידה בלבד. (אינני יודע מה המשמעות הכספית של שכר הלימוד).
בכל מקרה, תלוי מה תבקשי ללמוד? מרבית החוגים יצריך תואר שני שיכשיר אותך לעיסוק בתחום, פסיכולוגיה למשל. קיימים מסגרות בהם ניתן ללמוד תואר שני עם השלמות, כגון עבודה סוציאלית, (מצריך מעבר קבלת קבלה). ניתן ללמוד יעוץ חינוכי ו/או חינוך מיוחד. קיימת אפשרות ללמוד לתעודת הוראה לתיכוניים לעסוק בהוראת כלכלה. ולפני הכל, רצוי לערך בירור מעמיק ומקצועי לתחום נטיותיך. זאת ניתן לעשות במכון מקצועי להכוון לימודי מקצועי. בהצלחה וחג שמח.