אני בעלת תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, אך מאז סיום הלימודים אני עוסקת בפיתוח תוכנה. יש לי ניסיון של 2 ולאחר מכן לקחתי חופשה של 2.
אני ממש בהתלבטות מה לעשות. יש לי הערכה גדולה למקצוע ולפן הכלכלי שבא איתו אך יחד עם זאת אני כל הזמן מפנטזת על משהו אחר. משהו גמיש, יותר חופשי, כמה שיותר עצמאות. בילדות מאוש אהבתי עיצוב אך כיום זה ניראה לי קצת מגוחך שעיצוב נעשה כל כך. לאחרונה חשבתי על לימודי רפואת שיניים (אוכל לעזור לאנשים דלי אמצעים, יש גמישות רבה במקצוע במיוחד שפותחים קליניקה פרטית) , ידוע לי שאים אלך לכיוון הזה , באיזשהו שלב אני כן אתחיל ליצור...
רצויי לציין שאני בת 32.5 אני לא בטוחה ששוה להשקיע בלימודים ארוכים. אם אלמד רפואת שיניים אסיים בגיל 38-39 אתחיל לעבוד ב32.5
מה דעתך?
בנוסף, את התואר הראשון עשיתי בבודפשט ולא כל כך השקעתי כך שגמרתי אם ציון לא גבוה, דבר שלא מקנה לי אפשרות להיכנס ללימודי תואר שני (דוגמת מינהל עסקים) ,דבר החשוב אם אני נישארת בתחום הייטק... הרי מתכנתים "מתים" בגיל 36 בערך...ואחר כך מה??? בלי תואר שני .. מה אוכל לעשות.... יהייה זקנה לתחום, לא ?
יש בילבול , אך אודה לך על התשובה דנה
מ
מר איש אבירם
בילבול ותהייה
דנה שלום.
מה עושים? למדת תחום ולא עסקת בו כלל, עברת לתוכנה. עבדת שנתיים. ושנתיים לאחר מכן היית באתנחתא. ומכאן לאן? אני רוצה ולא יודעת מה. ואז צפים בראש אפשרויות או רצון לממש חלומות. ולכל חלופה שעולה בראש, מייד את מעלה את הטעון מדוע לא. או מדוע זה לא אפשרי. והבילבול והתיסכול גוברים. כדי שתהייה זקנה מאושרת ומלאת חיים, מוצע לך לעבור הכוון תעסוקתי לימודי, ואז יתחוור לך, מה הן כוחותייך, יכולותייך ונטיותייך. משם הדרך תהיה לך נהירה יותר. בהצלחה!