שלום. מזה זמן רב אני מעוניינת ללמוד אבל לא יודעת מה. לאחר התבוננות במגוון המקצועות שניתנים ללמוד הגעתי למסקנה שאין דבר מסיום אשר מעניין אותי והתחלתי לחשוב על לימודים כללים. ברצוני לשאול: האם יש בכלל טעם ללמוד לימודים כללים כגון מדעי חברה והרוח/מנהל עסקים? האם זה ייתן לי אפשריות לעבודה בהמשך? ומה התארים הכללים שאותם עדיף לרכוש- לדג' האם מנהל עסקים עדיף על פני מדעי החברה והרוח או ששניהם מספקים לי את אותה רמה מבחינת תואר. אשמח לתשובות. תודה רבה!!!!!
מ
מר איש אבירם
מהות התואר
סיוון.
מדוע את רוצה ללמוד? כי כולם עושים כך? כי אני רוצה פרנסה טובה? חיפוש חתן/כלה? ובמה אבחר? ומה הן כל הכותרות המופיעות במוסדות הלימוד? מה משמעותן?מה להעדיף?
ובכן סיוון. מעט התחומים הנלמדים באוניברסיטאות ובמכללות, מעניקים לך הכשרה מקצועית. השאר באים להרחיב את השכלתך (תואר ראשון) המכשיר אותך לאיך ללמוד, ולאחריו תואר שני שעושה חזרה על הנלמד בתואר ראשון ובא להעמיק את ידיעותייך ומעניק לך כלים למחקר להעמקה ו/או לעסוק בתחום המחקר האוניברסיטאי או הוראת התחום. ביה"ס לחינוך יכשיר אותך לעסוק בתחומי הנלמד, כגון הוראה, חינוך מיוחד יעוץ חינוכי, ו/או ניהול חינוכי. ביה"ס לעבודה סוציאלית יעניק לך הרשאה לעסוק בטיפול. חשבונאות וכלכלה יאפשרו לך להיות כלכלנית, או רואת חשבון לאחר מבחני הלשכה והסטז, כנ"ל לימודי משפטים. מרבית החוגים, סיום הלימודים מאפשר לך להיכלל לגילדה המפוקפקת של בוגרי אוניברסיטה. 20% ולא יותר מהבוגרים ממשיכים הלאה ומתמקצעים. ובכל זאת, הלימודים וסיומם חשובים לנו, לאגו ולכבוד וגם למובילות החברתית, כי חברייך הבוגרים, חברי הגילדה, המצויים בצמתים המרכזיים של העבודה יעדיפו את אלו שדומים להם. יש שיפנו למקצועות יישומיים יותר, כגון: מקצועות ההנדסה למיניהם, ברמת מהנדס/הנדסאי. או תחומי הרפואה, האחיות והמעבדות, הפיתוח וכד'. ויהיו כאלו שיפנו לתחומי הכספים, הנה"ח וכד'. האם כבר הצלחתי לבלבל אותך?
סיוון. גשי להכוון לימודי והתמונה תהיה לך ברורה יותר. שווה כל אגורה. ובהצלחה!