שלום רב! הלכתי קצת לאיבוד לאחרונה בכל מה שקשור לבחירת מקצוע, ובמקרה נתקלתי בפורום הזה. אשמח לקבל עצה מיודעי דבר. נכון לעכשיו אינני מרוצה מתחום העבודה הנוכחי, ואני תוהה אם כדאי לי לחפש עבודה בתחום נושק, או שמא לחזור ללמוד.... אז ככה: יש לי תואר ראשון במדעי החיים והרפואה מאוניברסיטת תל-אביב, אמנם לא עבדתי בתחום. עבדתי שנתיים ככתבת טכנית באנגלית, ועזבתי, כי היה לי משעמם. עשיתי קורס קופירייטינג, סיימתי בהצטיינות, ומאז אני קופירייטרית במשרד פרסום (אינטראקטיב) גדול. נכון לעכשיו אינני מוצאת סיפוק בעבודה - השכר אינו הולם את השעות הרבות, רוב הדברים מוכתבים מלמעלה, והסיפוק בעבודה כמעט ואיננו.
חיפשתי תחום לימודים ומצאתי שני מסלולים שמעניינים אותי: 1. הלימודים הקוגניטיביים של השפה באוניברסיטת ת"א - תואר שני 2. חקר הפסיכולוגיה של האינטרנט במרכז הבינתחומי - לצערי, רק לתואר ראשון
אני לא יודעת אם כדאי לי לעזוב הכל ולהשקיע בלימודים, או שמא להשקיע את המאמצים במציאת עבודה שתספק אותי הן מבחינת השכר והן מבחינת העניין בהסתמך על הכישורים הקיימים.... ואם כן, איזו עבודה תתאים לי? חשוב לציין שמעבר לידע בביולוגיה, ויכולת הכתיבה, יש לי זיקה גם לשפות ולתחום הבלשנות.
בתודה מראש, יוליה.
מ
מר איש אבירם
סחרחורת
יוליה.
נראה שזה העת לאתנחתא. יש להפסיק את רצף החוויות המיאשות. הגיע העת שתגשי לבירור מעמיק של הכיוון הלימודי מקצועי שלך ולשם תנווטי את כוחותייך ומשאבייך, אחרת את עשוייה להמשיך לעבור מנתיב לנתיב עד לתסכול הבא. טובה שעה אחת קודם. בהצלחה.