שלום הפנתי שאלה אל המועצה לטיפול במשפחה והם אישרו כי כעת תואר ראשון במדעי התנהגות נחשב כתואר טיפולי, אני מבקשת לדעת על מה תמליץ לתואר שני? אני מעוניינת ללמוד קרימנולוגיה לתואר שני, איפה לומדים מה הדרישות?
תודה שרון
מ
מר איש אבירם
תואר טיפולי
שרון שלום.
אני לא מכיר מועצה לטיפול משפחתי, ייתכן ואת מתכוונת לעמותה לטיפןל משפחתי. ותואר ראשון במדעי ההתנהגות איננו תואר טיפולי, למעט תואר ראשון בעבודה סוציאלית. תואר שני בקרימנולוגיה קלינית, מצויה במרבית האוניברסיטאות האקדמיות בארץ, דרישות סף הם ממוצע של 76, וישנם מוסדות המבקשים ממוצע גבוה יותר. בהצלחה!
ש
שרון
תואר שני טיפולי
שלום ראשית נכון הצדק עמך מדובר בעמותה לטיפול במשפחה. הפנתי אליהם שאלה לפניי כשבועיים וזוהי התשובה שנענתי... שהתואר אכן מוכר כתואר טיפולי ויש בידי האפשרותבמידה ואני מעוניינת להתעסק בתחום טיפולי ללמוד תואר שני טיפולי ולאחר מכן לבחור בתחום הטפול שברצוני לעסוק בו. ההייתי שמחה אם תוכל לכוון אותי לגבי הנתונים שציינת, איך אוכל לבדוק?
מ
מר איש אבירם
חשיבות הדיוק.
שרון.
לצורך הבהרה. תואר ראשון במדעי ההתנהגות איננו הסמכה טיפולית כלל ועיקר. העמותה לטיפול משפחתי צודקים בזה, שבמידה ותמשיכי לימודייך לתואר שני בפסיכולוגייה, ו/או תעשי הסבה לפסיכולוגיה ו/או לרפואה ותתמחי בפסיכאטריה, אזי תהיי מורשית חוקית לעסוק בטיפול, כמובן שישנם מסלולים נוספים לתואר שני כגון טיפול באומנות וכד' המאפשרות תחומי טיפול צפיציפיים. הדרך סלולה לפנייך. בהצלחה.
ש
שרון
תודה ושאלה אחרונה
שלום אבירם, ראשית אני רוצה להודות לך על המענה המהיר וה"סובלני" לשאלות האין סופיות.... שנית, האם לידיעתך יש מקום, ארגון, מוסד בו אוכל לקבל הכוונה מקצועית על המשך הדרך, לדוגמא חשבתי בתחילה לעשות מסלול ישיר לתואר שני בעבודה סוציאלית(יש היום בבן גוריון וירושלים) אך לצערי אינני יכולה לעזוב היום את פרנסתי וללכת ללמוד. כך שאני מבקשת להתיעץ מה לבחור איזה מסלול כדאי לקחת כדיי להגיע לטיפול בנוער , אודה שוב . שרון
מ
מר איש אבירם
הכוון
שרון.
אינני יודע איכן את מתגוררת. תתקשרי אלי, אשמח לנתב. איש 050-5208207
י
יפעת
צריך תואר שני טיפולי להדרכת הורים?
שלום, יש לי תואר ראשון בהוראה וחינוך, עם תעודת חינוך מיוחד ותואר שני בניהול מערכות חינוך. רציתי ללמוד הדרכת הורים. אבל הבנתי שכדי לעסוק בזה במוסדות ציבוריים (ולא באופן פרטי) צריך תואר שני טיפולי. האם זה נכון? והאם לימודי תואר שני באוניברסיטת חיפה בחוג לייעוץ והתפתחות האדם במגמה לייעוץ והדרכת הורים נחשב לתואר טיפולי? תודה מראש, יפעת
נ
נועה חזן
קורס הדרכת הורים
שלום יפעת,
עד כמה שידוע לי, לא לכל הקורסים נדרשים המועמדים להיות בעלי תואר ראשון או תואר שני. עם זאת, לא תוכלי להחשיב עצמך מטפלת ללא תואר שני טיפולי. אם את לא מעוניינת להיות מוגדרת כמטפלת אלא כמלווה או מדריכה, אין שום בעיה וישנם מוסדות לימוד מתאימים. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלולים השונים ומוסדות הלימוד המציעים אותם.
לגבי התואר השני בחיפה - עד כמה שידוע לי הוא אינו תואר טיפול פר סה (כדאי לבדוק מול מוסד הלימודים), אך בוגרי המסלול יכולים, לאחר סיום הלימודים בהצלחה, לעבוד בתור יועצים חינוכיים, ביבליותרפיסטים, מנחי קבוצות, תפקידי פיקוח וניהול במערכות חינוך לגיל הרך ובמחקר באקדמיה.