היי, אני נמצאת בתקופה הכי מבולבלת שאני יכולה להיות. אני רוצה להתחיל כבר ללמוד ואני פשוט לא יודעת מה. אני מסתכלת באתרים כל הזמן, קוראת כתבות, שואלת אנשים במה הם עוסקים והאם ממליצים לעסוק במקצועם.... ואין אני פשוט לא יודעת מה אני רוצה ללמוד.
מצד אחד חשבתי על הוראה בגלל שאני באמת אוהבת ילדים אבל מצד שני המשכורת של המורים ברצפה ואני לא בטוחה שיש לי גם סבלנות כל כך רבה לילדים או לטלפונים מההורים שלהם....
רציתי ללמוד תואר כללי במנהל עסקים או במשפטים - רק כדי להגיד שיש לי תואר ולהתחיל לעבוד במשהו אבל מצד שני לא בא לי לעבוד עד צאת הנשמה כעו"ד.
יש לי טראומה, הייתי בקבע בצבא וסלדתי מהעניין של להיות זמינים 24 שעות, שאף פעם שום דבר לא בטוח, שהדברים יכולים להשתנות מרגע לרגע....
אני יודעת רק שאני אוהבת לנהל את הדברים.
שמעתי על מוסדות לייעוץ אבל אמרו לי שזה ממש שטויות....
יש איזה עצה לבן אדם מסובך כמוני???
מ
מור
תגובה לענבל
היי ענבל, קראתי את שעל ליבך והיני רוצה לומר לך שבדיוק מה שעובר עלייך עובר גם עליי ,אפילו יש לנו את אותן ההתלבטויות. אני מקווה שיענו לך- אני אשמח, כי אוליי יעזרו גם לי. כל כך קשה לקבל החלטה כל כך כבדה. אין לי שמץ של מושג לאיזה כיוון לפנות.
ע
עידית
לענבל ומור
טוב לדעת שאני לא לבד. הזדהתי לגמרי עם הדברים שענבל כתבה. אני בעלת תואר ראשון בחינוך ועבדתי כחצי שנה כגננת ותוך כדי ההתנסות הזאת חוותי בדיוק את שענבל כתבה - "המשכורת של המורים ברצפה ואני לא בטוחה שיש לי גם סבלנות כל כך רבה לילדים או לטלפונים מההורים שלהם...." כל מילה נכונה! בנוסף אני בגיל 35 אז הלחץ גדול יותר. בעודי מתלבטת ומתחבטת הזמן הולך ואוזל... )-: אבל לא ראיתי שמישהו הציע פיתרון כל שהוא... שיהיה לנו בהצלחה כל אחת בדרכה שלה...
מ
מר איש אבירם
מענה לעידית
עידית. מה טוב שאת לא לבד? את איכן שאת לא כי השכר נמוך! את שם כי התחום לא מתאים לך, ולא מספק ובעיקר לא מתאים לקווי אישיותך! יכולת לחסוך לעצמך את רצף החוויות המיאשות האלה, במידה והיית בודקת לעומק את התחום המתאים לך ביותר, באפן מקצועי. מניסיוני המקצועי אני נפגש עם כה רבים שסיימו לימודיהם בתארים המתקדמים כאשר הם בבילבול ואובדי עצות. כי הבחירות היו מוטעות ולא רלוונטיות. ואין זו פגיעה בכבוד בלהעיזר. בהצלחה.
מ
מר איש אבירם
ענבל
ענבל שלום.
בילבולך מובן ומוכר אצל רבים.
מאחר ואת אוהבת לנהל דברים, גייסי את כוחותייך ונהלי את חייך. נתחיל בזה שנשים בצד את השמועות ובעיקר את הקביעות שזה שטויות. גשי להכוון לימודי תעסוקתי מקצועי, ולא לאלה שקוראים בכוכבים ובחגורות ובשאר בישין, גשי לשם בהערכה ביקורתית תאתגרי אותם ואת עצמך, ואני משוכנע שהתמונה תהיה לך ברורה. דווחי לי בסיום. בהצלחה. איש אבירם