שלום, אני בן 22 , ממוצע בגרויות 97.5 וציון פסיכו' 678. אני מעוניין להתחיל ללמוד בקרוב לתואר ראשון ומקדיש הרבה מאוד זמן לקריאה על המקצועות הנלמדים במוסדות השונים ועל המוסדות עצמם. הנטייה שלי מבחינת עניין בלימודים היא ללמוד תקשורת, אך הבנתי מקריאה באינטרנט שהרבה מאוד בוגרי תואר ראשון בתקשורת נותרים ללא עבודה לאחר הלימודים כי הלימודים לא ממוקדים במקצוע, להבדיל מתארים במשפטים או בראיית חשבון, למשל. האם זה נכון שקשה למצוא עבודה לאחר תואר ראשון בתקשורת ? מה המוסד המומלץ ללימודי תקשורת? אשמח לקבל תשובות ומידע נוסף על התואר. תודה ושבוע טוב!
מ
מיטל ווארפול
תואר ראשון תקשורת
גיא שלום,
כבוגר תואר ראשון בתקשורת לא תתקשה למצוא עבודה בתחום. אך חשוב לציין כי אם לא תשלב בעבודה בענף התקשור תכסטודנט הנ"ל לא יהווה יתרון עבורך בהמשך.
כלומר, עליך להשתלב בענף כבר בשנה השלישית לתואר ולא לחכות לסיום הלימודים. כך תוכל לצאת לשוק העבודה עם תעודה פורמלית ונסיון. נוסף לכך, כאשר הינך בוחן מוסדות אקדמיים לפני הכניסה ללימודים עליך לוודא כי המוסד משלב מסגרת של פרקטיקה או עבודה מעשית כחלק מתכנית הלימודים לתואר ראשון בתקשורת.
לצערי לא אוכל להמליץ על מוסד אקדמי מועדף מטעמי נטרליות אך אפרוס בפניך את המוסדות השונים: מכללת עמק יזרעאל, המכללה למנהל, האוניברסיטה הפתוחה, אוניברסיטת תל אביב ועוד...