אני צריכה עצה קטנה.....אז ככה...למדתי לתואר ראשון "מדעי המעבדה הרפואית" במכללת הדסה והבנתי שזה לא אני: אני לא אוהבת לעבוד במעבדה רפואית כל הזמן!!!!. האנשים שם שעובדים הם בעיקר מבוגרים וקצת קשים...ואין לי עם מי הרבה לדבר...קצת מתסכל... בכל מקרה, חשבתי וחשבתי ואני עדיין חושבת מה לעשות עם עצמי??? חשבתי ללמוד משהו אחר לגמרי: תואר ראשון נוסף: בקלינאות תקשורת/ עבודה סוציאלית. כשהייתי קטנה רציתי לתהיות פיזיותרפיסטית בגלל שזה לעזור לאנשים, לעבוד עם אנשים, צוות העובדים הוא לא קבוע כל הזמן (יש משמרות) וגם לא עובדים איתם אלא עם אנשים ...מקווה שהבנתם....הבעיה: אין במקצועות האלו כסף/חיים. אחרי בירורים ראיתי שאני אוכל ללמוד לתואר ראשון "מהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון" בטכניון ובגלל שיש לי כבר תואר ראשון ובציונים טובים אוכל לעשות זאת תוך שנה וחצי- שנתיים. ממליצים?? חושבים שאני צריכה לעשות את זה?
מ
מיטל ווארפול
תואר ראשון
איריס שלום,
נראה כי הינך מבולבלת ולא בטוחה בבחירת לימודים, אקדים ואומר כי לא בוחרים מסלול לימודים עפ"י שכר בלבד אלא עפ"י יכולות אישיות תחומי עניין, מיומנויות ורצון עז לגדול ולהתפתח (במיוחד אם מדובר בטיפול באנשים). למרות הדעות הרווחות עובדת סוציאלית קלינית עם תואר שני או קלינאית תקשורת עם מוניטין טוב משתכרות מעל הממוצע במשק, נכון כל ההתחלות קשות אך כשמטפלים באנשים יש גמול משמעותי יותר והוא הסיפוק בעבודה.
אני ממליצה לך להמשיך ולקרוא מעט על כל תחום וגם להגיע לימים פתוחים במוסדות השונים ולמפות את התחומים הקרובים לליבך יותר ופחות ומול תנאי הקבלה להחליט איזה תחום היית מעוניינת להשתלב בהצלחה רבה מיטל ווארפול