שלום, יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה, ממוצע 95.. בסיום התואר הבנתי שהתואר הזה לא מספק לי כלל אפשרויות תעסוקה ולכן החלטתי להמשיך השנה לתואר שני.
אני מאוד רוצה ללמוד משהו שקשור לילדים, זה היה הכיוון שלי מאז ומתמיד כיון שאני מאוד טובה עם ילדים. התלבטתי בין תואר בלקויות למידה, שהבנתי שהוא ממש קשה ואינטנסיבי, אך מספק אפשרות תעסוקה בסיומו, לבין תואר בחינוך מיוחד עם התמחות הבפרעות רגשיות ובעיות התנהגות שהוא תואר הרבה יותר קליל. התואר בחינוך מיוחד יותר מעניין אותי (ע"פ שנתון הקורסים שראיתי), אך לפי מה שהבנתי אין מה לעשות איתו ואינני מעוניינת לבזבז את כספי וזמני שוב על תואר שאין בו עתיד.. האם כדאי לבחור תחום שיותר מעניין אותי באופן אישי, אך כנראה שאני לא אוכל בפועל להשתלב בו בעתיד? האם יש תארים/כיוונים נוספים שכדאי לי לשקול? (אולי לימודי ניתוח התנהגות ABA?שגם מאוד מעניינים אותי, למרות שזה לא תואר)
אשמח להכוונה :) תודה, לירון
מ
מר איש אבירם
תואר שני
לירון, לירון, לירון.
עצוב לי הבלבול שלך. ברור לי שאת ילדה מבריקה, ואם אינך מעוניינת לבזבז את כספך וזמנך שוב על תואר שאין בו עתיד ותכלית, מוצע לך בחום להגיע להכוון לימודי תעסוקתי, בה יהיה ניתן במקסימום סיכוי מול מינימום סיכון, לנתב אותך לתחום ששם תגיעי למימוש עצמי מספק. שווה לך לבחון הזדמנות זו. בהצלחה.
מ
מאיה
יש עוד אפשרויות
מה עם תואר שני בפסיכולוגיה קלינית של הילד, תואר שני בהתפתחותית (בחיפה) ? גם אני מסיימת בקרוב תואר ראשון בפסיכולוגיה וחושבת על המשך.
מ
מר איש אבירם
מענה למאיה
מאיה שלום.
מה שאולי נכון לגביך, לא בהכרח נכון לאחרים. כמו שאת מבינה, שהדרך הטבעית הינה המשך לתואר השני הינו בתחום בו למדת, לכן את רוצה להמשיך לתואר שני באחד מהתמחויות הנתונות בפסיכולוגיה. עובדה זו ידועה מם הסתם ללירון. מה גם שהממוצע שלה גבוה דיו.