שלום, עשיתי תואר ראשון בתקשורת וניהול. היום אני במשרד של הפקת אירועים,כנסים, גיבושונים ונופשונים לחברות מקצועיות. שאלתי היא... מה עלי ללמוד לתואר שני אם בבוא העת אחליט כי ברצוני לעבור ללקוח. כלומר להכנס לתחום של רווחה באירגון. האם זה תואר לסוציולוגיה ? אם כן באיזה התמחות? האם זה בכלל נשמע נכון הרעיון שלי? המעבר עצמו? תודה מראש :)
מ
מר איש אבירם
רווחה בארגון
הדר שלום.
עובד רווחה בארגון. לרוב מצוי במחלקת משאבי אנוש בארגון. בארגון גדול, פונקציה זו ממוקדת יותר, ומהווה משרה בפני עצמה, לרוב מתקבלים לתחום זה, בוגרים מעבודה סוציאלית, או בוגרי שירותי אנוש. התחום שלמדת, די תואם את עיסוקך, ניתן להרחיב גם ליחסי ציבור, דוברות ועוד. לתואר שני, לאור נהיית ליבך, כפי שציינת, לימודי עבוד לתואר שני, יכולה לנתב את דרכך לתחום הנכסף על ידך. בהצלחה.
ה
הדר
בהמשך לתשובתך
קודם כל, תודה לך.
שנית, יצאה לך קצת מקוטע כתבת לי שלאור נהיית ליבי לימודי עבוד** אשמח אם תשלים עבורי את המשפט.
ועוד עניין, אני יודעת שרווחה באירגונים זה גם כנסים, גיבושים ואירועים האם תואר שני שיהיה במשאבי אנוש לא יכול לתת לי גם כן איזשהו קלף כניסה, בשילוב עם נסיוני בעולם ההפקות הרווחה?
מ
מר איש אבירם
לימודי עבודה
הדר.
הכוונה לתואר שני בלימודי עבודה. גם בתחום המשאב האנושי או שירותי אנוש. למעשה כמעט כל תחום לימוד במדעי ההתנהגות בנוסף לערך המוסף שלך בהתנסות המקצועית יהווה נכס לכל חברה. נותר מרכיב המזל, בלהגיע לארגון שמחפש עובד לתחום. נותר לאחל לך הצלחה. אני משאיר לך מייל אליו העבירי את קו"ח ואני הנחה את צוות ההשמה לבדוק עבורך. ish@anash.net
c
ci
המלצה
מדובר בתואר המשלב כלים לניהול לצד העמקה והבנה של הגורם האנושי באירגונים ומוסדות בשוק העבודה המודרני . התואר מתמקש בקורסי בסיס מתחום ניהול ובהמשך ילמדו קורסים כמו: תרבות והתנהגות ארגונית, מיומנויות ניהול,טיפול אסטרטגי בגורם אנושי,תהליכים קבוצתיים בארגון ועוד ... בין קורסי הבחירה המתקדמים ישנם הקורסים:רווחה בעבודה ,פסיכופתולוגיה בארגונים,ניהול יחסי עבודה בסביבה רב לאומית ועוד ... התואר נותן כלים לתחומי עיסוק בהדרכות ,השמות ,קליטות ומיונים ועוד תפקידי מפתח בניהול כח אדם ...אני יודע שיש במכללה האקדמית נתניה תואר שני בהתנהגות ארגונית כמובן שמומלץ גם לבדוק במקומות נוספים בהצלחה