שלום רב, אני בן 25 מאיזור המרכז,מחפש את עצמי מאז השיחרור בנרות,כרגע אני עובד בשירות לקוחות בארגון ציבורי גדול ואופי העבודה שוחק אותי עת עת.אני מרגיש חסר סבלנות כבר כלפיי הלקוחות ואין לי מצב רוח לדבר בטלפון עוד בגלל עבודתי.אני מסתכל על אחרים ואומר לעצמי שאינני רוצה להיות כך בגיל 40+.נוכחתי לדעת שאני פחות טוב בלשכנע אנשים בקטע מכירתי,אולי אני יותר אמפטי אליהם.ברצוני להזכיר שזו עבודתי הסדירה הראשונה בחיי!..
לאחר השירות הצבאי לא ידעתי מה לעשות עם חיי אז בין חיפושי העבודה לישיבה בבית החלטתי לקחת כמה קורסים בתקשורת באו"פ.את הראשון עברתי ובשניים האחרים נכשלתי.למרות הכישלון הצורם לא התייאשתי ולקחתי שניים נוספים שעד היום לא ניגשתי מתוך פחד למועדי ב' בהם.
לאחר פרישתי מלימודיי החלטתי לעשות אבחון תעסוקתי במכון מקצועי ידוע מאוד שעל פי המבחנים שעשיתי שם להלן מסקנות האבחון:
א.התכונות החזקות אצלי הן תשומת לב לפרטים,מתאים לתחום המחקרי,מכבד סמכות,טוב בשפות.
ב.התכונות הפחות טובות הן חוסר ביטחון,נטייה לוותר,אי עמידה במצבי עמימות,ביישנות.
ג.המקצועות שהומלצו לי הם תקשורת וקופירייטינג,מידענות,ובלשנות.
חוץ מתקשורת אני לא מרגיש כל כך קשור לתחום הבלשנות אף על פי שחקר השפות נשמע לי מעניין נורא!
אני מחפש תחום המשלב בדיקות דברים באופן מדוקדק לפרטי פרטים,או תחום עם אלמנט חברתי,היסטורי ותרבותי.אני כאדם אוהב לבדוק דברים לעומק ולהסיק מסקנות.וגם יש לי כושר הבעה בכתיבה דיי טוב. מקווה שתוכלו לעזור תודה מקרב
לב המבולבל מס' 1
מ
מיטל ווארפול
בחירת לימודים
שלום אור,
פנית אלינו בעבר, ותשובתי לא תהיה שונה ביחס למה שכתבתי לך לפני שלושה חודשים. אני ממליצה לך להתחיל ולקרוא על המגמות השונות, ובמקביל ללכת לימים פתוחים ולקבל מידע ולבחון איזה תחום מתאים לך.
עליך לנסות ולחשוב במה אתה טוב ובמה אתה חושב שתצליח. קיימים תחומי עניין שונים שיכולים להתאים לך בין היתר תקשורת כפי שציינת, נוסף לכך, נראה כי הינך מתעניין ביחסי אנוש ולכן תוכל לבחון את תחום משאבי אנוש או ייעוץ חינוכי או ייעוץ ארגוני. כדי לבחון מה יכול להתאים לך עליך להגיע ליום פתוח ולקבל פרטים מקיפים על תכני הלימוד והקורסים. רק אתה תוכל לקבל החלטה בנוגע לקריירה עתידית. ולכן אני ממליצה לך לנפות את המקצועות שלא באים בחשבון ולהתמקד רק במגמות בהן אתה מתעניין, להגיע לייעוץ אקדמי וליום פתוח ולקבל החלטה.
אם לא הצלחת בלימודי האוניברסיטה הפתוחה, כדאי שתנסה להתקבל למכללה אני בטוחה שתצליח שם יותר.
מעבר לכך אם הינך מתקשה בקבלת החלטה כדאי שתגיע להמשך ייעוץ והכוונה אצל פסיכולוג תעסוקתי מומחה.