סיימתי תואר ראשון במדעי ההתנהגות ואני מתלבטת בין להירשם לאחד המכונים המעניקים תעודת מטפל בתחומים שונים או להמשיך ללימודי תואר שני בלימודי משפחה במכללה למנהל. לימודי התואר השני מאד מושכים אותי ונשמעים מעניינים אך אני מבינה שמדובר בתואר חדש יחסית ואני לא בטוחה לגבי המקום של הבוגרים בשוק העבודה. למרות שגם תעודת מטפל כמו בפסיכודרמה או שאר האומנויות כרגע עומד בשאלה מבחינה חוקית. האם יש מקצוע כזה - ייעוץ משפחתי והיכן? כי באתרים של מחפשי עבודה ובכלל באינטרנט אני לא מוצאת. אני מפחדת למצוא את עצמי אחריי התואר השני במצב דומה למצבי היום. אשמח לקבל עזרה והכוונה. תודה רבה
מ
מיטל ווארפול
לימודי המשך
שני שלום, כדי לדעת האם לימודי משפחה (תואר תיאורטי פחות ממעשי) מתאימים לך או לימודי טיפול משפחתי. עלייך לבחון תחילה את הסוגייה במה תרצי לעבוד בתום הלימודים כיועצת או מטפלת בתחום....
אם הינך מתעניינת בטיפול משפחתי , לרוב דרישות הקבלה להסמכה ב"אגודה הישראלית לטיפול במשפחה ובנישואין וחינוך בחיי משפחה" הם לימודי תואר שני בייעוץ חינוכי, עבודה סוציאלית או פסיכולוגיה וכמובן המלצות, סטאז', וקורסי השלמה. אני ממליצה לך לקרוא על התחום באתר האגודה "הסמכה למטפל משפחתי".
תחומים נוספים הנושקים לתחום זה: לימודי תעודה הדרכת הורים, הנחיית קבוצות וכו'.... אם הינך מתעניינת בטיפול עדיף לך תחילה ללמוד תואר שני ורק אח"כ ללמוד לימודי תעודה טיפוליים עם התמחות לדוגמא פסיכותרפיה CBT, טיפול זוגי ומשפחתי מכון אדלר, טיפול זוגי אוניברסיטת בר אילן, ועוד......
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
ש
שני
לימודי המשך
תודה רבה על המענה.. יש לי עוד כמה שאלות בנושא זה: המסלול נשמע לי ארוך מאד. 3 שנים של תואר ראשון, שנתיים תואר שני ואח"כ לימודי תעודה של 3 או 4 שנים. כבר רפואה לוקח פחות... רציתי לשאול מדוע את כותבת שעדיף קודם תואר שני ורק אח"כ לימודי תעודה? ולא לגשת ישר ללימודי תעודה? דבר נוסף, אני חושבת שהתואר בלימודי משפחה מאד מעניין אותי וכן תחום הייעוץ למשפחות. יכול להיות שאפילו מתאים לי יותר מתחום הטיפול. רציתי לשאול אם אכן קיים מקצוע כזה של יועצת משפחתית? והאם ניתן לעבוד בו כשכירה? האם אוכל להתפתח בתחום גם מבלי לימודי תעודה לאחר מכן? אני לא רוצה לבלות את כל חיי בלימודים. תודה רבה רבה