שלום, סיימתי לימודי תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים עסקים באוניברסיטת בן גוריון לפני כ- 6 שנים. אני חשבת פנסיה מזה 3 שנים, עבודה בה אינני מסופקת כלל. אני מרגישה שמאז שסיימתי את לימודי אני עובדת בחיפוש עבודה. עד כה - החיפוש לא נשא פרי. לא היתה ולו הצעת עבודה אחת שקסמה לי. ההוראה קורצת לי , בעיקר אידיאולוגית , משום שאני מרגישה שמערכת החינוך ידעה ימים טובים יותר.... ההתלבטות נובעת משיקולים כלכליים בלבד - עד כמה עבודה במשרד החינוך מתגמלת (או לא מתגמלת....). תודה
מ
מר איש אבירם
הוראה משיקולים כלכליים
נעמה שלום.
תחום ההוראה, הינו תחום מורכב. אם שיקולים כלכליים הם המרכיב המרכזי הוא המניע, מוצע לך להוריד רעיון זה מראשך. הסבה להוראה, לא מספק הידע המקצועי, בעיקר נדרשת המוטיבציה והנעיה לתחום ההוראה. אם לא באים לשם מהנשמה, רוב הסיכויים שהמתבגרים. "יוציאו לך את הנשמה". בכל מקרה שווה לבדוק את הנושה בהכוון לימודי. במידה וימצאו את התאמתך, מערכת החינוך תשמח לקבל אותך לתחום. כמובן שיהיה עליך ללמוד תעודת הוראה. בהצלחה
נ
נעמה
לא הוראה משיקולים כלכליים
איש שלום, ראשית, מודה על התייחסותך. חשוב לי לחדד, כנראה לא הסברתי עצמי כראוי, אני חושבת על הסבה להוראה מסיבה אידיאולוגית נטו ועבודה עם סיפוק. קשה לי עם מצב החינוך בארץ, ובטוחני כי שילוב של מורים צעירים שעתיד החינוך חשוב להם הינה הכרחית לשיקום מערכת החינוך. לא חשבתי שניתן להתעשר מהוראה. אני משתכרת יפה במקום עבודתי, לבטח יותר מאשר בהוראה. שאלתי עד כמה ההוראה מתגמלת, או לא, היות וקראתי בכתבות ובפורומים שונים על "משכורות הרעב" של המורים. ואם כך הדבר, האידיאולוגיה והרצון לשנות יצטרכו לחכות. לפחות עד שגובה שכר הדירה יחזור להיות שפוי וניתן יהיה לחיות בכבוד מהוראה. שוב, תודה
מ
מר איש אבירם
אז לא משיקולים כלכליים
נעמה.
אני שמח ששיקולייך אינם משיקולים כלכליים בפרט. אם כך, אני מציע לבדוק את נהיית ליבך, ואם תחום ההוראה/חינוך הוא התחום המתאים לך? תחום ההוראה מחד-גיסא הוא תורם ונותן משמעות של תרומה והנאה. ומאיד גיסא, יכול להיות ומתסכל עד מאוד. השכר המשולם למשרה מלאה בתחום ההוראה, נע בים 6 ל-8 אלף ש"ח למשרה מלאה לאחא 3-4 שנות ניסיון. בהצלחה