אני בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך עם ממוצע תואר 85 ברצוני לפנות כעת ללימודי תואר השני או לימודי תעודה התעניינתי בתואר שני בלקויות למידה באוניברסיטת ירושלים וחיפה והבנתי כי דורשים ממוצע מ85 ומעלה כך שהממוצע שלי לא מספיק גבוה כנראה, תחום שמאוד מעניין אותי הנו הפרעות תקשורת-האם יש הכרח בתואר ראשון בתחום?האם ניתן לעשות הסבה מתואר אחר? מה לגבי טיפול התנהוגותי ? אשמח מאוד לקבל רעיונות ללימודים נוספים בתחום האיבחון והטיפול בתודה מראש
מ
מיטל ווארפול
תואר שני
יערה שלום,
ניתן להתקבל ללימודי תואר שני בלקויות למידה גם עם ממוצע 85, הדרישה היא 85 מינמום. מעבר לכך תוכלי להרשים בנסיון עבודה, ויכולות בינאישיות בראיון האישי והנ"ל יקדם את סיכויי הקבלה תוכלי לפנות לדוגמא למכללת בית ברל, אוניברסיטת תל אביב, מכללת דוד ילין ועוד....
כדי להיות קלינאית תקשורת עלייך להשלים תואר ראשון בתחום. אם מעניין אותך התחום של הפרעות תקשורת כדאי להתעניין בלימודי תעודה ב"מרכז יעל". פעילות המרכז מתמקדת בטיפול בהפקה קולית לפי שיטת VML ובהתערבות רב-תחומית לפי שיטת MDT. מומחיות המרכז בטיפול בדיבור על רקע דיספרקסיה ורבלית מגיעה למקומות רבים בארץ ומקיפה מאות מטופלים בשנה.
כמו כן, אם הינך מתעניינת בטיפול התנהגותי ABA כדאי ללמוד לימודי תעודה מנתחת התנהגות מוסמכת-אוניברסיטת תל אביב או בווינגייט
בהצלחה רבה מיטל ווארפול
ר
רונית
לגבי טיפול התנהגותי
היי יערה, גם אני בערך במצבך,החלטתי לקחת קורס טיפול התנהגותי ABA,מדובר בקורס של 5 חודשים שבו מקבלים את הכלים לטיפול ע"פ הגישה. אני לומדת כבר חודשיים את הקורס ב"בית ליאור" ומאוד מרוצה. התפלאתי לראות כמה ביקוש יש בתחום הזה,בעיקר ממשפחות לילדים עם PDD אם את חושבת לעבוד בתחום זו אופציה. ממה שאני הבנתי לימודי ניתוח התנהגות לוקחים שנתיים+ . ייתכן מאוד ובהמשך אלמד גם את זה. בהצלחה לך, רונית