שלום, אני בת 40 אמא ל 3 ילדים קטנים, האחרון ממש תינוק. אני עומדת לסיים חופשת לידה. הרקע המקצועי שלי מאוד מפותל. יש לי תואר ראשון בעבודה סוציאלית ותואר שני במנהל עסקים עם התמחות בניהול משאבי אנוש. עבדתי הרבה שנים בחברת תקשורת גדולה בתחום שירות לקוחות. בשנים האחרונות אני עובדת בתחום העבודה הסוציאלית, בעמותה בחצי משרה.(אין כסף לעמותה למשרה גדולה יותר). עסקתי גם בהדרכה גם בטיפול וגם בשיווק וניהול. אני מתלבטת מאוד לגבי המשך הדרך. אני מרגישה שאני בצומת דרכים עכשיו. מדגדג לי מאוד לעבוד בתחומים של איכות סביבה, טבע, תזונה נכונה/טיולים אולי בשילוב של עבודה עם ילדים? כל נושא האקולוגיה הוא נושא שתמיד היה לי חיבור עמוק אליו למרות שלא בא לידי ביטוי בחיים המקצועיים. האם ליזום עסק פרטי? האם להמשיך במסגרת? האם לשנות כיוון לגמרי? או להמשיך בדרך הנוכחית? האם יש דרך בה אוכל לבחון שאלות אלו בצורה רצינית ומעמיקה כדי לבחון מה הדרך המתאימה לי ביותר בנקודת זמן זו בחיי?
מ
מר איש אבירם
קריירה שניה
רונית שלום.
אכן, מסכת תעסוקתית רחבה עברת. החלת בע"ס והתחוור לך שזה לא בדיוק התחום, סיימת תואר שני וגם שם עברת לעיסוק שונה - בשירות לקוחות. ולאחריו לע"ס בחזרה ועוד תחומים רבים. די מבלבל, ועתה מחשבות לתחומים נוספים, וגם רצון אולי לעסק עצמאי. אז?. טוב מאוחר מאשר להמשיך לעבור חוויות מיאשות. אגב, לידיעתך רק 4/5% מהאוכלוסיה יכולה להיות עצמאית. רבים מנסים וקורסים. אני מציע לך רונית לעבור הכוון לימודי תעסוקתי, דבר המקובל לקריירה שנייה וגם שלישית בסביבות גיל ה-60. רוב הסיכויים שהתמונה תהיה לך נהירה יותר! איש