לאחר שנתיים שעבדתי בתפקיד ניהולי החלטתי שהגיע הזמן לעשות תואר כי כמו שאומרים הזמן לא עוצר, לכן אני מנסה למצוא את המקום והתאור המתאים לי ביותר לתחילת הלימודים באוקטובר הקרוב.
מכוון שאני רוצה לעסוק בתחום הניהולי והתחום השיווקי אני מניח שהתחום שככל הנראה יתאים לי ללמוד הוא תקשורת, עם אפשרות לתקשורת וניהול. אחרי הכל תואר במנהל עסקים כתואר ראשון זה לא תואר מוערך במיוחד. ומאחר ואיני מעונייין לעשות תואר ראלי כמו הנדסה-תעשיה-וניהול או כלכלה.
מבחינת אפשרות קבלה אני לא יכול להתקבל לאוניברסטאות (609 בפכיכומטרי ממוצע בגרויות של 97.5) לכן ההתבלטות היא בין מכללות או אוניברסיטה פתוחה. כמובן שגם השיקול הכלכלי הוא חלק מההתלבטויות, אך יותר מכך איכות התואר וההערכה המתקבלת עליו מעולם המעסיקים והאוניברסיטות המציעות תואר שני.
הייתי שמח לשמוע דעה מקצועית על מכללת רמת-גן (שלוחה של האוניברסיטה הפתוחה) והאם תואר שם נחשב פחות ממכלות כמו ספיר/נתניה שנחשבות מתמחות בתקשורת. או אפילו אריאל/בין תחומי/מכללה למנהל.
תודה מראש, אייל
מ
מר איש אבירם
המקום המתאים
אייל שלום.
נכון לעצור, להתעשת ולהתפתח. אני לא חושב שאתה צריך להחמיר עם עצמך ולהחליט שלא תתקבל לאוניבריסטאות. מאחר ואתה כבר ילד גדול, גש למכון הכוון תעסוקתי לימודי, ושם יעמדו לעומק לגבי רמתך ויכולות קבלתך לתחומים ולמוסדות הלימוד המתאימים לך. אתה עשוי להיות מופתע, ואין שום סיבה, שזה לא יהיה לטובה. בהצלחה!
ד
דודי
אם אתה מתעניין בתקשורת
הייתי מציע לך לנסות לברר במכללה למינהל. הם נחשבים מעולים בתחום התקשורת והתייחסות המעסיקים לבוגרי תקשורת היא רצינית ביותר. כיום לא תמצא גוף תקשורת מהמובילים שאין בו בוגרים של המכללה. בנוסף, הם מציעים מסלול של תקשורת וניהול - שילוב של לימודי תקשורת עם מינהל עסקים.