שלום אני מתלבט בין הנדסת מערכות מידע לבין תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות שראיתי רק בדן וביזרעאל
הבנתי שהנדסה זה מתמטיקה ופיזיקה ברמה מאוד גבוה (לא אוהב פיזיקה ומתמטיקה אני לא ברמה הכי גבוה)
האם זה כל כך משמעותי מבחינת הביקוש לאנשים אחרי זה ?
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים-מערכות מידע
חיים שלום, תוכנית הלימודים בהנדסת מערכות מידע בהשוואה למערכות מידע ניהוליות אכן קיים דגש על קורסים רבים הכוללים מתמטיקה ופיזיקה ברמה גבוהה. לעומת זאת מערכות מידע ניהוליות דגש יותר על מתמטיקה ברמה גבוהה.
קיים הבדל בין 2 המסלולים: כמהנדס מערכות מידע תעסוק בדרישות המידע של הארגון. בניתוח, אפיון, תכנון, הטמעה ותחזוקה של מערכות מידע. כבוגר תואר ראשון במערכות מידע ניהולי, תוכל להשתלב כמפתח אתרים בחברות המפתחות תוכנות למטרות שונות, באגפי מערכות מידע באירגונים שונים, ניהול מחקר ופיתוח, ועוד.
חשוב לציין היקף ההכשרה כמהנדס הינה רחבה יותר מאידך הרפרטואר התעסוקתי משחק תפקיד לא קטן........ כלומר עליך להתחיל ולצבור נסיון ולהשתלב בתחום החל מהשנה השנייה/שלישית לתואר אם הינך בוחר במסלול מערכות מידע ניהוליות.
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
ח
חיים
שאלה נוספת
תודה מיטל
מה היית ממליצה לי לעשות אם אני לא ממש "חולם" על הנדסה ולא חזק במתמטיקה ופיזיקה
השאלה אם זה באמת תואר נחשב ושווה כי הבנתי שהוא די חדש ושיש דרישה בתחום האם ניתן לעבוד לאחר מכן בתחום הקשורים לאינטרנט, לרשתות תקשורת, תכנות ? אם בוחרים במערכות מידע ניהוליות, והאם יש הבדל כל כך גדול באיך מסתכלים על מי שלומד תואר ראשון לבין הנדסה