שלום, סיימתי תואר ראשון בחינוך מיוחד ואני רוצה ללמוד תואר שני, מתלבטת איזה תואר ללמוד, רציתי ללמוד לקויות למידה אבל לצערי הרבה מכללות רחוקות מהאזור בו אני גרה, ויש אוניברסיטה אבל זה יותר ימי לימוד, שזה בעיה.. בנוסף, יש במכללה שלמדתי בה תואר שני ביעוץ חינוכי (שאני לא יודעת אם ארצה להיות יועצת) ויש חינוך משלב, אבל חושבת שהחומרים הם חופפים..
כמו כן, אחרי לימודי תואר שני אני רוצה ללמוד תעודה כדי שאוכל לעבוד בעוד משהו, למשל ניתוח התנהגות, או הדרכת הורים והוראה מותאמת. אשמח להכוונה איך כדאי לעשות.. אני לא יודעת איך לבחור את התואר
מ
מנהל הפורום
תואר שני אחרי לימודי חינוך מיוחד
שלום לי,
כדי לקבל את ההחלטה לגבי ההמשך לתואר שני אחרי התואר הראשון בחינוך מיוחד, הייתי ממליצה לך לשקול עם עצמך מה אפיקי הקריירה שבהם את רואה את עצמך משתלבת. תוכלי לשאול את עצמך שאלות, כגון מה אופי העבודה שהכי מעניינת אותך? עם אילו אוכלוסיות את רואה את עצמך עובדת ביום-יום? עם אילו קבוצות גיל? והאם את נמשכת יותר לתחום הטיפולי או למקצועות ההוראה? לא ציינת בשאלתך האם את עובדת כעת במערכת החינוך ובאיזה תפקיד, אך אציין כי באמצעות התואר השני תוכלי להתפתח הן במערכת החינוך עצמה, והן מחוצה לה, הכל בהתאם ליעדים ולמטרות שלך. כמו כן, כפי שציינת, גם ללוח הזמנים האישי, לזמינות ללמידה, ולמיקום המוסדות בארץ יש משקל בקבלת ההחלטה.
ציינת בשאלתך שאת מעוניינת להמשיך אחרי התואר השני גם ללימודי תעודה בתחומים כגון הוראה מותאמת, הנחיית הורים, או ניתוח התנהגות. יש מגוון מסלולים שיכולים להתאים לכיוונים האלו, להלן כמה דוגמאות: תואר שני בחינוך משלב יאפשר לך להוביל פרויקטים של שילוב בבתי ספר ולהשתלב בהמשך בתפקיד רכזת שילוב; תואר שני בהתפתחות הילד ממוקד יותר בגיל הרך, ומכשיר לתפקידי ניהול, הדרכה, ופיקוח במסגרות טיפול והוראה לגיל הרך, וכן לעבודה עם משפחות; תואר שני בלקויות למידה יאפשר לך לעסוק באבחון והוראה מתקנת של תלמידים במגוון שכבות גיל הן במערכת החינוך והן במרכזי אבחון פרטיים; תואר שני בהפרעות התנהגות או ניתוח התנהגות יכשיר אותך לעבודה במסגרות חינוך, טיפול, שיקום, וקהילה, עם אוכלוסיות שונות. אדגיש כי אלו רק מספר דוגמאות ויש עוד המון אפיקים בהם ניתן לבחור. ישנן אפילו אפשרויות שאינן "ישירות" בתחום החינוך, כגון תואר שני בטיפול באמנות, תואר שני בעבודה סוציאלית, וכדומה, אך הן מצריכות השלמות. נוסף על כך, אם תצייני באיזה אזור בארץ את מתכננת ללמוד, אוכל לציין אילו מוסדות מציעים מסלולים מתאימים המעניינים אותך באותו האזור.
כמו כן, את מוזמנת למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר המקושר בתחתית תשובתי, ונציגינו יצרו עמך קשר ויסייעו לך למצוא את המסלול המתאים לך.
תואר שני אחרי תואר ראשון בחנמ
היי , אני עובדת כעת במערכת החינוך כמחנכת משלימה בכיתת תקשורת, אוהבת את העבודה בחנמ, אבל רוצה שיהיה לי עוד אפיקים של תעסוקה בתפקידים אחרים בתחום, בבית ספר או מחוצה לו, למשל מעניין אותי ניתוח התנהגות, אבל ראיתי שלימודי תעודה הם שנתיים ותואר זה שנתיים וחצי, אבל במכללה כנרת, שזה נסיעה.. אני גרה בצפון, ואין יותר מידי אופציות, יש לי אפשרות ללמוד חינוך משלב בגורדון או שאנן אבל אני חוששת שהתכנים יחזרו על עצמם.. כי למדתי חנמ.. אבל בגלל שרוב המוסדות שמציעים את התארים שכתבת רחוקים.. ואני מחפשת משהו שיהיה אפשר לשלב עם העבודה מה כדאי לעשות?