שלום, אני מעוניין בלימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה. אין לי בגרות מלאה. התנאים הם: בגרות מלאה עם 4 אנגלית רמה טובה או פסיכומטרי 400 או בחינת מימד. מה ההבדל בין השלושה? מבחינת קושי, זמן, רקע טוב יותר ללימודי התואר?
מ
מנהל הפורום
השלמת בגרויות או קורס פסיכומטרי
שלום ירין,
מבחינת רמת קושי, קשה להגדיר מי יותר "קשה", הפסיכומטרי או הבגרויות, שכן כל מבחן בוחן כישורים אחרים וידע אחר. בתעודת הבגרות ישנם מקצועות שונים, כאשר הבגרות בכל מקצוע בודקת כישורים מגוונים כגון הבנת הנקרא, הבעה בכתב ובעל פה, ניתוח טקסטים, הסקת מסקנות, ועוד. מדובר בשאלות פתוחות במרבית המקרים. הפסיכומטרי מורכב משאלות אשר בודקות את היכולות בחשיבה כמותית, חשיבה מילולית, ואנגלית. השאלות מופיעות ברמת קושי עולה הדרגתית, ומדובר בשאלות רבות ברירה. להבנתי, מבחן מימ"ד הוא מבחן מיון למכינה, ולא לתואר ראשון, והוא בודק את הידע באנגלית, בעברית, ובמתמטיקה.
מבחינת משך הזמן הנדרש כדי ללמוד לכל בחינה, קורס פסיכומטרי נפרס בדרך כלל על פני 3-4 חודשים. משך ההכנה לבגרות משתנה בהתאם לכמות הבגרויות אליהן אתה נדרש ללמוד. קורס הכנה לבגרות באנגלית בלבד נמשך כשלושה חודשים. משך השלמת תעודת הבגרות במלואה יכול לנוע בין שנה אחת לשנה וחצי, ותלוי בקצב האישי ובלוח הזמנים. משך קורס ההכנה למבחן מימ"ד הוא בין חודש לחודשיים.
ההחלטה היא אישית שלך. כדי לבחור את מסלול ההכנה, הייתי ממליצה לך להביא בחשבון את לוח הזמנים שלך והזמן העומד לרשותך להקדיש לקורסי ההכנה, וכן את המועדים הקרובים של המבחנים השונים, ואת האפשרות שלך להגיש מועמדות לתואר בהתאם לתוצאות הבחינות הללו. המועד הקרוב של הפסיכומטרי מתקיים בחודש דצמבר. בגרויות החורף לשנת תשפ"ז מתקיימות בין החודשים דצמבר - פברואר. מבחן מימ"ד מתקיים במועדים שונים לאורך השנה, בהתאם למפורסם על ידי המרכז הארצי לבחינות ולהערכה.
אתה מוזמן למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר המקושר בתחתית תשובתי ונציגינו יצרו איתך קשר כדי לסייע לך בבחירת המסלול המתאים לך.