שלום, שמי אדוה, מתחילה תואר ראשון בשנת תשפ"ז 2027 במכללת אורות באלקנה אשמח לשמוע איזה מלגות אני זכאית אליהן - רציתי לברר לגבי מלגות ליוצאי צפון אפריקה (סבתא שלי עולה מתוניס), מלגה לבני העדה התימנית (סבא) ומלגות ליוצאי ארצות הברית (אבי נולד שם) מבינה שיש גם מלגות ללימודים בפריפריה - אשמח לברר זכאות כנ"ל
בנוסף - אני חיילת משוחררת + שירתתי בקבע כקצינה קצת יותר משנתיים. אני מכירה שיש שנה זכאות חינם לחיילים משוחררים ורציתי לברר האם יש משהו נוסף על כך.
תודה רבה
מ
מנהל הפורום
מלגות פריפריה, על פי מוצא, ולחיילת משוחררת
שלום אדוה,
למיטב הבנתי, קמפוס אלקנה של מכללת אורות ישראל אכן נכלל במוסדות האקדמיים במלגת "ייעוד 44" של היחידה לחיילים משוחררים במשרד הביטחון - מלגה ללומדים בפריפריה. המלגה כוללת מימון שכר הלימוד לשנה א' בלבד של התואר הראשון, והיא מיועדת לחיילים משוחררים (עד 5 שנים ממועד השחרור). אין צורך להירשם מלגה זו, שכן המוסד האקדמי בו את לומדת מקבל את הנתונים ממשרד הביטחון, ואם את עומדת בתנאי הסף, תוכלי לחתום על כתב ההתחייבות באזור האישי באתר משרד הביטחון.
שימי לב שמכיוון שאת זכאית למלגת "לומדים בפריפריה" של משרד הביטחון, לא תוכלי בשנה א' להיעזר במלגות ממשלתיות נוספות, או במלגות המילואים, אך קיים מגוון רחב של מלגות התנדבות אליהן תוכלי לנסות להגיש מועמדות כחיילת משוחררת ובוגרת שירות בקבע. אלו כוללות את מלגת אימפקט, מלגת גרוס, מלגת מפעל הפיס, ועוד.
בנוגע למלגות על פי מוצא, קיימות מלגות כגון מלגת התאחדות עולי צפון אפריקה והארצות דוברות הצרפתית, הארגון העולמי של יהודי צפון אפריקה, קרן יניב ליוצאי תימן, קרן פנחס ליוצאי תימן, ועוד. לא ידועות לי מלגות לילדיהם של יוצאי ארצות הברית, אולם אם את עצמך אזרחית אמריקאית תוכלי לנסות להגיש מועמדות למלגות מטעם משרד החינוך האמריקאי.
צירפתי בתחתית תשובתי קישור ללוח המלגות שלנו, את מוזמנת לחפש בלוח מלגות המתאימות לך מתוך מגוון המלגות הרחב בלוח.