שלום, שמי אמיר, אני בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה ומתבלט על לימודי ההמשך שלי. אחרי ניסיון אקדמאי רב סיימתי את התואר, הבנתי שיש לי רצון בלטפל באנשים אך אני נורא חושש מכך גם. לאט לאט אני בורח מתחום הפסיכותרפיה ונוטה יותר לרפואה סינית אך חושש מאוד מ - 4 שנים של לימודים וכסף רב שהמכללות דורשות. אני שוקל ללמוד תואר שני בהשלמה לעבודה סוציאלית אך התחום לא מושך אותי ממש אלא הרצון יותר לתעודת מטפל. מה שמושך אותי ברפואה סינית זה בעיקר הדיקור אך לפי ידיעתי חייב ללמוד 4 שנים של רפואה סינית בשביל כך. כמובן שגם הרפואה מושכת אותי אך רציתי לדעת האם אפשר ללמוד השלמה של עבודה סוציאלית קלינית ואז להוסיף קורס דיקור אקופונקטורה ולקבל תעודת דיקור לגיטימית בארץ ובעולם. תודה.
מ
מנהל הפורום
קורס דיקור או השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית
שלום אמיר,
למיטב ידיעתי, לא מתקיים קשר ישיר בין התואר השני בעבודה סוציאלית לבין הקורס בדיקור. אם אתה מעוניין לעבוד כמטפל בתחומי בריאות הנפש והרווחה, עלייך ללמוד תואר שני בעבודה סוציאלית, ובמקרה שלך, השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית (כבעל תואר ראשון בתחום אחר). התואר השני בעבודה סוציאלית מאפשר לעסוק בטיפול, להשתלב במסגרות טיפוליות שונות (כגון מרפאות לבריאות הנפש, מרכזים לטיפול בהתמכרויות, מרכזים שיקומיים, עמותות, וכדומה), וכן מאפשר לפתוח קליניקה עצמאית.
באופן כללי, אין מניעה כי לאחר סיום התואר השני בעבודה סוציאלית תמשיך לקורס דיקור. הבחירה להמשיך לקורס או לא תלויה אך ורק בך, ובעיקר באפיקים המקצועיים בהם אתה רואה את עצמך משתלב. תוכל לשאול את עצמך איזה סוג טיפולים הכי מעניין אותך? באיזו מסגרת אתה רואה את עצמך משתלב? ועם אילו אוכלוסיות מעניין אותך לעבוד? התשובות שתשיב על השאלות הללו יכולות לסייע לך לדייק את הבחירה.
להבנתי, הקורס בדיקור סיני מהווה חלק מן המסלולים הרב-שנתיים ברפואה סינית (שאורכם 3-4 שנים). עם זאת, ישנם מוסדות לימוד המציעים קורסים קצרים יותר בדיקור בלבד, כגון מכללת מדיסין, מכללת תילתן לרפואה משלימה, ומכללת תמורות. למיטב ידיעתי, אין בישראל כיום חקיקה המסדירה את העיסוק במקצוע הדיקור, ועל אף ניסיונות להעביר בעבר בכנסת את חוק האקופונקטורה, החוק הנ"ל טרם עבר רשמית. עם זאת, אם כוונתך לעסוק בתחום הדיקור בחו"ל לאחר לימודייך, ייתכן כי במדינות מסוימות תידרש לתעודות המוכרות על ידי איגוד הרפואה הסינית או גופים מקבילים בעולם, הדרישות עשויות להשתנות ממדינה למדינה. כמו כן, אציין כי ישנם יתרונות ללימודים הארוכים והמקיפים יותר ברפואה סינית, המקנים הבנה נרחבת יותר ויכולות אבחון וטיפול מעמיקות יותר מאלו שניתן לרכוש בקורס מקוצר, ומספקות הבנה הוליסטית של הטיפול ברפואה המשלימה בכללותו.
אם אתה מתלבט ומעוניין בקבלת סיוע בבחירת מסלול המתאים לך, אתה מוזמן למלא את טופס יצירת הקשר בתחתית תשובתי, ונציגינו יצרו עמך קשר.