היי אני אשמח לדעת אם קיים קורס כדי להיות יועץ לימודים (לא יועץ תעסוקה אלא לכוון אנשים על איך לבחור נכון את הלימודים והקריירה שלהם, מה מתאים להם, במה הם טובים, איזה מוסדות מתאימים להם ועוד). אין לי תואר ראשון, אני כרגע יועצת לימודים במוסד מוכר ובא לי להתפתח בזה ולעבוד בפרטי. אני לא מחפשת תואר אלא קורס.
תודה רבה.
מ
מנהל הפורום
הכשרת יועצי לימודים ויועצי קריירה
שלום ליאורה,
לא ידוע לי על לימודי תעודה ייעודיים בתחום ייעוץ הלימודים, או על קורסים אשר מטרתם לאפשר ליועצים בפועל לקדם את הקריירה. מרבית העוסקים בתחום ייעוץ הלימודים הינם אקדמאים בתחומים שונים אשר משתלבים במקצוע לאחר ראיונות התאמה, וצוברים את הניסיון בעבודה בשטח.
ציינת בשאלתך כי את עוסקת בפועל בייעוץ לימודים ומנוסה בתחום, וכי את מעוניינת בלימודי תעודה ולא בתואר אקדמי כדי לפתח את העשייה המקצועית שלך. אף על פי שלא מתקיימים קורסים העוסקים באופן בלעדי בייעוץ לימודים, קיימים קורסים בייעוץ קריירה אשר במהלכם ניתן ללמוד גם על תחום הייעוץ לבחירת לימודים, בעיקר לאנשים צעירים. בקורסים הללו ניתן ללמוד כיצד לסייע לאנשים להביא לידי ביטוי את החוזקות, הכישורים, והידע שברשותם בשוק העבודה. מכירים מודלים לאבחון ולייעוץ, כלים מתחום האימון התעסוקתי, ועוד. בוגרי הקורסים הללו יכולים לייעץ במסגרות שונות כגון במרכזי הכוונה תעסוקתית, במרכזי צעירים, במחלקות הרווחה של הרשויות המקומיות, בעמותות בתחום הקידום התעסוקתי, וכמו כן, באפשרותם לבחור לעסוק בתחום במסגרת השוק הפרטי. תוכלי למצוא קורסים בייעוץ קריירה במוסדות הבאים: אוניברסיטת תל-אביב, אקדימה - אוניברסיטת בר-אילן, מכללת יוזמות, ארגון "בעצמי", ועוד.
אם כיוון זה פחות מעניין אותך, קיימות הכשרות משיקות נוספות במקצועות הייעוץ אשר יכולות להקנות לך כיוונים אחרים לפיתוח הקריירה לאפיקים חדשים, כגון קורס ייעוץ עסקי; קורס ייעוץ ארגוני; קורס אימון קריירה; ועוד. אם הכוונה שלך הייתה ללימודי תעודה שיקנו לך את הכלים להקמת עסק עצמאי משלך, ישנם קורסים בתחום היזמות העסקית והפיתוח לעסקים קטנים, וכן חממות יזמות לסיוע בתהליך פיתוח העסק.
צירפתי בתחתית תשובתי קישור לטופס יצירת קשר. את מוזמנת למלא את פרטייך בטופס ונציגינו יצרו איתך קשר כדי לסייע לך במציאת מסלול לימודים המתאים לך.