שלום, ברשותי תואר ראשון ושני בתחומי שפות זרות. 2 תעודות הוראה אחת מהן באנגלית. שאלתי: האם קיים אצלכם קורס לאבחון דידקטי לתלמידי יסודי? ברשותי 27 שנות הוראה ותפקידים בית ספריים. מהו הוא משך הקורס ומה הוא מקנה? תודה
מ
מנהל הפורום
קורס אבחון דידקטי, משך, ודרישות קבלה
שלום קרן,
ראשית אדגיש כי הגעת לפורום ייעוץ הלימודים של אתר "לימודים בישראל", איננו מוסד אקדמי. הקורסים באבחון דידקטי מתקיימים במוסדות אקדמיים מגוונים, בהם במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס לוינסקי בתל אביב), אוניברסיטת תל-אביב, המכללה האקדמית בית ברל (סמוך לכפר סבא), אוניברסיטת אריאל, מכללת אורנים (קריית טבעון), המכללה האקדמית קיי (באר שבע), ועוד.
שימי לב שמרבית הקורסים מיועדים למורים שהינם בוגרי הכשרות בתחום ההוראה המתקנת (או במקרים בהם אין הכשרה קודמת בהוראה מותאמת, לבוגרי תואר שני בלקויות למידה או בחינוך מיוחד). כלומר, אם אין ברשותך הכשרה קודמת בהוראה מותאמת, תידרשי קודם כל ללמוד הכשרה מוכרת בתחום זה כדי לקבל את תעודת האבחון הדידקטי.
משך הקורס משתנה ממוסד למוסד ונע בין 10 חודשים לשלושה סמסטרים (כשנה וחצי).
בסיום הקורס, מקבלים תעודות סיום באבחון דידקטי (בדרך כלל בחשבון ובעברית - קריאה וכתיבה). בחלק מן המקרים הבוגרים עשויים להיות זכאים לגמול השתלמות מטעם משרד החינוך (בכפוף לעמידה בדרישות).
צירפתי עבורך בתחתית תשובתי קישור לטופס יצירת קשר, את מוזמנת למלא את פרטייך בטופס ונציגינו יצרו עמך קשר כדי לסייע לך במציאת מסלול מתאים.
לימודי אבחון דידקטי להסמכת מאבחן בבית ספר יסודי
אחד המכונים שבהם ביררתי אמר לי שגם ללא הכשרה בהוראה מותאמת / לקויות למידה ניתן לקבל הסמכה לאבחון דידקטי. אני רכזת התאמות במקצועי ובעלת ותק של 27 שנות הוראה. חשוב לי דעת מה נדרש ממני בטרם אחל בלימודיי . תודה רבה
מ
מנהל הפורום
קבלה לקורס אבחון דידקטי והכשרה בהוראה מותאמת
שלום קרן,
למיטב הבנתי, כדי להתקבל לקורסים באבחון דידקטי במוסדות האקדמיים השונים ישנה דרישת קדם לתעודה בתחום ההוראה המותאמת, כחלק מתנאי הקבלה לקורס. עם זאת, עשויים להיות מקרים בהם בחלק מן המוסדות (אך לא בהכרח בכולם) יקבלו מועמדים ללא תעודת הוראה מותאמת, בהתאם לרקע המקצועי והאקדמי הקודם, ולעיתים תוך דרישה להשלמת התעודה החסרה במהלך ההכשרה עצמה. הדרישות משתנות ממוסד אקדמי אחד למשנהו בהתאם לשיקולי המוסדות, ומכיוון שכך, הייתי מציעה לך לפנות אל המוסדות האקדמיים בהם את מעוניינת ללמוד, ולשאול האם תוכלי להתקבל לקורס האבחון הדידקטי על סמך השכלתך הקודמת והניסיון המקצועי הנרחב שברשותך. כפי שציינתי לעיל בתשובתי הקודמת, המוסדות האקדמיים המציעים קורסים באבחון דידקטי הינם: האקדמי לוינסקי-וינגייט, אוניברסיטת תל-אביב, אוניברסיטת אריאל בשומרון, מכללת בית ברל (סמוך לכפר סבא), מכללת אורנים (טבעון), מכללת קיי (באר שבע), ועוד.