אני נרשמתי ללימודי תעודה של טיפול LI-CBT במכללת וינגייט והלימודים עולים מאוד יקר ואנחנו זוג צעיר חרדי שרוצה להתפתח, אני אשמח לקבל מידע על כל מלגה אפשרית שתוכל לעזור לי, תודה רבה.
מ
מנהל הפורום
מלגות לקורסים והכשרות לציבור החרדי
שלום דוד,
לא ידוע לי על מלגות ייעודיות לזוגות צעירים, אולם קיימות מלגות נוספות המוענקות על סמך קריטריונים אחרים שאינם הסטטוס המשפחתי. מכיוון שהמסלול בו אתה לומד - קורס LI-CBT - הינו לימודי תעודה (ולא תואר אקדמי) היצע המלגות נחשב מצומצם באופן יחסי, אך ישנן מלגות מסוימות אשר עשויות להתאים לקורסים והכשרות לתעודה. המלגות הללו כוללות: תכנית "אור יוסף" למלגות ללימודי תעודה לגברים מן הציבור החרדי בשיתוף קרן קמ"ח; תכנית השוברים להכשרה מקצועית של משרד העבודה (לזכאים בלבד, הפנייה מתבצעת דרך שירות התעסוקה); או מלגות מטעם הרשות המקומית בה אתם מתגוררים (לא תמיד מיועדות גם ללימודי תעודה, הפנייה מתבצעת דרך אגף הצעירים בעירייה הרלוונטית). כמו כן, הייתי מציעה לך לנסות לפנות אל מזכירות המכללה בה אתה לומד ולהתעניין האם ישנה אפשרות לקבלת מלגות פנימיות מטעם המוסד עצמו.
צירפתי בתחתית תשובתי קישור ללוח המלגות שלנו, בו תוכל לחפש מלגות נוספות אשר עשויות להתאים לך.