סיימתי את לימודי המשפטים שלי בחו"ל – ליתר דיוק, במדינה ערבית. כעת, לצורך הכרת התואר ומעבר הבחינות הנדרשות על ידי לשכת עורכי הדין, רציתי לדעת אילו מסלולים אקדמיים או תכניות השלמה קיימים בארץ שיכולים לסייע לי בתהליך זה, במקום ללמוד את התואר מחדש?
מ
מנהל הפורום
בחינות הלשכה והכרה בבוגרי משפטים בחו"ל
שלום,
למיטב ידיעתי, הגוף האחראי על הכרה בתארים במשפטים אשר נלמדו בחו"ל הוא משרד המשפטים, והטיפול מתבצע מולם באמצעות טופס מקוון. מבחינת לשכת עורכי הדין והכרתה בישראלים שלמדו משפטים בחו"ל, עלייך להציג תרגומים של הדיפלומה וגיליונות הציונים בפני הלשכה, ולאחר הגשת הבקשה המקוונת מול משרד המשפטים וקבלת אישור הכרה בתואר עלייך לפתוח תיק מול לשכת עורכי הדין במחלקת המתמחים. עם קבלת האישור ומעבר מבחן בעברית משפטית, יש לעבור שש מתוך שמונה בחינות בדיני מדינת ישראל, ואז ניתן להתחיל את ההתמחות ובמהלכה להשלים את יתר הבחינות.
לא ציינת בשאלתך אם יש ברשותך ניסיון בפועל בעריכת דין ואם הוסמכת בחו"ל, במקרים הללו התהליך מעט שונה מבחינת סוגי הבחינות אליהן ניגשים. הייתי ממליצה לך לפנות אל מחלקת המתמחים של לשכת עורכי הדין וכן אל משרד המשפטים ולברר מה הוא התהליך הרלוונטי לגבייך בכל הנוגע להגשה לבחינות.
אם אתה מעוניין בקורסי הכנה לקראת מבחני לשכת עורכי הדין, קיימים קורסים המוצעים על ידי חברות שונות, כגון חברת "המתמחה", חברת "מחשבות", ועוד. הקורסים הללו מקנים הכנה לנושאים השונים עליהם נבחנים בבחינות הלשכה, ואורכם כארבעה חודשים.