מה יותר מומלץ ללמוד (בפתוחה) כלכלה וניהול או כלכלה ומדעי הנתונים (דאטה)? בנוסף, חשבתי ללמוד הנהלת חשבונות וחשבות שכר כדי שאוכל לעבוד בזה במהלך התואר. איפה כדאי? אני רוצה מסלול מקוון שמאפשר ללמוד בזמן שלי נותן גם תרגול על התוכנות של המקצוע. תודה רבה!
מ
מנהל הפורום
כלכלה וניהול או כלכלה ומדעי הנתונים
שלום אבי,
בנוגע לתואר האקדמי: לשאלתך מה עדיף - כלכלה וניהול או כלכלה ומדעי הנתונים, התשובה תלויה בעיקר בכיוון המקצועי בו אתה רואה את עצמך משתלב אחרי התואר, וכן בתחומי העניין שלך. תוכל לשאול את עצמך באיזו סביבה אתה רואה את עצמך עובד אחרי התואר? אילו תפקידים מסקרנים אותך? מה אופי העבודה שאתה מחפש (עם אנשים, באופן יחידני, במשרד גדול, בגוף ממשלתי, בחברת הייטק, וכדומה)? אם תשיב לעצמך על השאלות הללו תוכל לקבל את ההחלטה על מסלול הלימודים באופן יעיל יותר.
לימודי כלכלה וניהול מקנים ידע נרחב הן בכלכלה והן בעולם העסקי, והם פותחים דלת לתעסוקה במסגרות מגוונות כגון במערכת הבנקאות, בשוק ההון, תפקידי אנליסט פיננסי, בייעוץ כלכלי לחברות, בתחום הפינטק (טכנולוגיה פיננסית), ועוד. כמו כן, ניתן לתכנן ולהוביל יוזמות וסטארט אפים עצמאיים בתחום העסקי והפיננסי. תחום מדעי הנתונים (אשר להבנתי נלמד באוניברסיטה הפתוחה במתכונת משולבת עם מדעי המחשב, או בתואר ביישום מערכות נבונות) מתמקד בנושאים כגון בינה מלאכותית (AI), רובוטיקה, חדשנות, ויזמות, ופותח דלת לתעסוקה בתחומים כגון ניהול מוצר, הנדסת אלגוריתמים, פיתוח תוכנה, ומקצועות נוספים בתעשיית ההייטק.
בנוגע לקורסים בהנהלת חשבונות ובחשבות שכר: אם אתה מעוניין בקורס משולב בו לומדים במקביל הנהלת חשבונות וחשבי שכר, הקורסים מתקיימים במוסדות הבאים: מכללת IPC, והאקדמיה לפיננסים. להבנתי בשני המוסדות ניתן ללמוד גם במתכונת היברידית או מקוונת.
כעובדת הפורום אין באפשרותי להמליץ על מוסד לימודים אחד על פני האחר. צירפתי בתחתית התשובה שלי קישור לסקר הסטודנטים הרשמי שלנו, בו תוכל לקרוא חוות דעת של סטודנטים לגבי מסלולי הלימוד השונים ללימודי הנהלת חשבונות. באותה הזדמנות תוכל לקרוא בסקר גם מה חושבים הסטודנטים על המסלולים האקדמיים שברצונך ללמוד בהם - כלכלה וניהול, ומדעי הנתונים - וכך לקבל נקודת מבט נוספת על הלימודים הללו.