האם הגיל הוא תנאי לקבלה ללימודי רפואה שיניים? הגיל שלי 18 האם אפשר ללמוד רפואה אם אני עומדת בקריטריונים?
מ
מנהל הפורום
קבלה לרפואת שיניים והגבלת גיל
שלום דראושה,
למיטב ידיעתי, אין הגבלה על הגיל לקבלה ללימודי רפואת שיניים בישראל, ולא ידוע לי על תנאי קבלה הנוגעים לגיל המועמדים בחוג זה. כל עוד את עומדת בהצלחה בכל תנאי הקבלה לתואר, אין סיבה שלא תוכלי לנסות להגיש את מועמדותך, וקבלתך תישקל על ידי המוסדות בהתאם לשיקוליהם ולנהליהם.
תהליך הקבלה ללימודי רפואת שיניים כולל מספר שלבים, יש לעמוד בכולם בהצלחה כדי להתקבל ללימודים. בין היתר, יש לעמוד בדרישות הציונים בפסיכומטרי ובתעודת הבגרות, לרבות במקצועות הריאליים בבגרות (מתמטיקה, כימיה, ופיזיקה); יש לעמוד בדרישות הידע בשפה האנגלית ובשפה העברית; וכן יש לעמוד בכל מבחני הכניסה ובראיונות האישיים, הכוללים ימי מיון, מרכז הערכה, תחנות, מבחני אישיות, שאלונים דיגיטליים.
אני ממליצה לך לוודא את נושא הגיל והקבלה ללימודים מול מזכירות בית הספר לרפואת שיניים במוסד האקדמי בו את מעוניינת ללמוד. התואר מתקיים כיום באוניברסיטת תל-אביב ובאוניברסיטה העברית. כמו כן, את מוזמנת לקרוא עוד על תנאי הקבלה לרפואת שיניים במאמר אליו קישרתי בתחתית תשובתי.