היי, אני כרגע רשום לקורס פסיכומטרי, וחבר הציע לי לבדוק ימים פתוחים, נרשמתי בינתיים רק לראות מה יש והיה ביום הזה, כי בזמן הזה אני לא מחפש כרגע להירשם רשמית עדיין לאקדמיה/ אוניברסיטה, מה כדאי לי לשאול/ לראות ביום הפתוח?
מ
מנהל הפורום
ימים פתוחים - מה כדאי לשאול
שלום תומר,
היום הפתוח המתקיים במוסדות האקדמיים השונים הוא הזדמנות עבורך לקבל מידע על הלימודים ובמקביל לחוות את הקמפוס. בדרך כלל, במהלך היום הפתוח ניתן לשוחח עם נציגים מטעם המחלקות או הפקולטות השונות באותו מוסד אקדמי ולשאול שאלות על נושאים כגון תנאי קבלה לחוג, תכניות הלימוד ושילובים שונים, מלגות שניתן לקבל, ועוד. זאת גם הזדמנות טובה לשוחח עם הסטודנטים הלומדים היום בחוג, וגם עם בוגרים טריים שלרוב נמצאים ביום הפתוח, ולשמוע מהם, במילים שלהם, על החוויות שלהם במהלך הלימודים. בדרך כלל גם מתקיימים סיורים בקמפוס, וגם במעונות הסטודנטים (אם ישנם כאלו), וכך ניתן להתרשם בפועל מהכיתות, מהשטחים הפתוחים, ממגורי הסטודנטים, וכדומה. לרוב ניתן גם להירשם ללימודים בזמן היום הפתוח עצמו.
אני מבינה משאלתך כי אתה עדיין לא מתכנן בפועל להירשם למוסד אקדמי מסוים. עם זאת, עדיין יש יתרונות שונים שתוכל לקבל מהגעה לימים הפתוחים. אם אתה כבר יודע איזה תחום ברצונך ללמוד, תוכל ללכת למספר ימים פתוחים במוסדות אקדמיים שונים המציעים לימודים באותו התחום, לשאול שאלות, להתרשם בעצמך, ולקבל את ההחלטה לאחר השוואה בין המוסדות האקדמיים השונים. אם עדיין אינך בטוח מה ברצונך ללמוד, בחלק מן הימים הפתוחים מציעים גם שירותי ייעוץ והכוונה לבחירת מסלולי לימודים, וכך תוכל לקבל מידע שיוכל לסייע לך לקבל את ההחלטה בהמשך הדרך, כשתרגיש שברצונך להירשם בפועל ללימודים.
צירפתי בתחתית תשובתי קישור ללוח הימים הפתוחים שלנו, בו מפורט מידע לגבי הימים הפתוחים הקרובים במוסדות האקדמיים השונים.