היי, אם אני מסיימת עכשיו תיכון ואני רוצה לפתוח תיק אקסטרני- עשיתי מבחני סאלד וגם כמה בגרויות ספציפיות-הבגרויות ישארו לי? גם בגרות בתכנות 10 יחידות ש5 יחידות מתוכן הן פרויקט הגשה?
אם יש לי באזור האישי במשרד החינוך את הציון של מבחני הסאלד מתחת קטגוריה של ציון במקצוע, לדוגמא במקצוע עברית יש לי ציון אבל זה לא בגרות- אפשר להמיר לבגרות?
ובנוסף איפה אפשר להשיג את החומרים למבחני בגרות שאני צריכה להשלים? יש את כל החומר מסודר? או מקום שבו כתוב את הספרים שבהם יש את כל החומר?
ושאלה אחרונה, מה הבגרויות שחייבים לעשות בשביל לקבל תעודת בגרות אקסטרנית? תודה רבה רבה
מ
מנהל הפורום
בגרות אקסטרנית לאחר מבחני סאלד
שלום יעל,
למיטב ידיעתי, קיימת אפשרות להמיר מבחני סאלד (מבחני חוץ) לבגרויות, הדבר מתבצע מול משרד החינוך, עלייך לפנות אל משרד החינוך ולברר את האפשרות לבצע המרה ממבחני סאלד לבגרויות ומשרד החוץ הוא זה שמבצע את ההמרה. חשוב להביא בחשבון כי לא בהכרח כל מבחני סאלד מומרים באופן ישיר לבגרויות ולעיתים יש צורך בהשלמות מסוימות, הדבר נתון לשיקול משרד החינוך.
אם את מעוניינת לשפר את ההישגים במקצועות מסוימים או להשלים מקצועות מסוימים, תוכלי לבצע זאת במכוני השלמה או באופן עצמאי. את החומרים ללמידה לבגרות ניתן למצוא במספר מקורות, כגון במכוני השלמה לבגרות במסגרת קורס מסודר, או - אם את מעוניינת ללמוד לבד, תוכלי לרכוש ערכות ספרים לבגרות או מיקודיות אצל מכוני ההכנה או חנויות הספרים. קיימים גם קורסים אונליין להכנה עצמית לבגרות.
כמו כן, אם את מעוניינת להמשיך לתואר אקדמי, אציין כי קיים מסלול מכינה מקוצר משלים לבוגרות מבחני סאלד, המאפשר להשלים את החומר לקבלת תעודת סיום המקבילה לתעודת בגרות. המכינות הללו מתקיימות במוסדות אקדמיים שונים והקבלה אליהן תלויה בציון עובר במקצועות מתמטיקה, אנגלית, עברית, והיסטוריה.
בכל הנוגע לציונים הקיימים שלך לאחר פתיחת תיק אקסטרני - להבנתי הציונים הקיימים שלך נשמרים, ויש צורך לבקש העברת ציונים. עם זאת, עלייך לבדוק את האפשרות להכרה בציונים הקיימים הללו מול מדור הבחינות של משרד החינוך, הם יוכלו לתת לך את התשובות המדויקות ביותר בנידון.
ולגבי המקצועות הנדרשים לקבלת בגרות אקסטרנית, למיטב ידיעתי המקצועות אותם מגדיר משרד החינוך כמקצועות החובה לתעודת בגרות אקסטרנית משתנים בהתאם למסלול (חרדי, ממלכתי דתי, או כללי), במסלול החינוך העצמאי-חרדי המקצועות הינם: תנ"ך ברמת 3 יחידות; מתמטיקה ברמת 3 יחידות; אנגלית ברמת 3 יחידות; יהדות ברמת 3 יחידות; היסטוריה ברמת 2 יחידות; עברית ברמת 2 יחידות; ספרות ברמת 2 יחידות; ואזרחות ברמת 2 יחידות. במסלול הכללי המקצועות מעט שונים (אין דרישה לבגרות ביהדות והבגרות בתנ"ך היא בהיקף 2 יחידות).