שלום רב, אני מתכננת להתחיל ללמוד לצורך הסבת הוראה לחינוך מיוחד, ומבקש לדעת לאלו מלגות אני יכולה להיות זכאית. אני תושבת חדרה. אליני
מ
מנהל הפורום
מלגות להסבת אקדמאים להוראת חינוך מיוחד
שלום אליני,
למיטב ידיעתי ישנן מלגות לימוד אשר יכולות להתאים לסטודנטים ללימודי הסבת אקדמאים להוראה. אלו כוללות בין היתר מלגות מטעם המוסד האקדמי עצמו (כגון מלגות סיוע כלכלי או מלגות התנדבות), וכן מלגות מחוץ למוסד האקדמי כגון מלגות מפעל הפיס, מלגת עתיד בטוח, חינוך לפסגות, ועוד. נוסף על כך, במקרים מסוימים מתקיימים מסלולים משותפים בין המוסדות האקדמיים לבין הרשויות המקומיות הכוללים מלגות לימוד (הסבה להוראה בשיתוף הרשות המקומית). ממליצה לך לפנות אל המוסד האקדמי בו את מתכננת ללמוד או אל אגף הצעירים בעירייה ולברר את זכאותך למלגות מסוג זה.
כמו כן, ייתכן כי תוכלי להגיש מועמדות למענקי המערך המסייע לסטודנטים להוראה של משרד החינוך, הכולל מענקים מותנים אשר במקרים מסוימים יכולים להינתן לסטודנטים להסבה להוראה בכפוף לעמידה בכל הקריטריונים של משרד החינוך (לרבות ממוצע ציונים, תחום הלימודים הקודם, התאמה למסלולים המבוקשים על ידי משרד החינוך, ועוד). חשוב לציין כי מענקי המערך המסייע אינם מוענקים בכל המקרים וקבלתם כפופה לנהלי משרד החינוך.
צירפתי בתחתית תשובתי קישור ללוח המלגות שלנו, בו תוכלי לחפש מלגות נוספות המתאימות לך מתוך מגוון רחב של מלגות שונות.