אהלן, אני מעוניין להרשם לתואר שני בעוס, יש לי העדפה ללמוד באוניברסיטה העברית בגלל שאני גר בירושלים. הבעיה היא שיש לי ממוצע של 84 בתואר הראשון. הבנתי שיש אפשרות לנסות להתקבל דרך וועדת חריגים. במקביל חשבתי להגיש מועמדות למכללה באשקלון, שם ניתן להתקבל עם ממוצע של 83. האם אוכל לדעת בוודאות שאתקבל לאשקלון? בנוסף, רציתי לשאול איפה כדאי ללמוד במסלול שנותן הרבה כלים לעבודה טיפולית. הבנתי שיש בעברית מסלול של טיפול ישיר אבל אשמח לשמוע על עוד אופציות. תודה רבה!
מ
מנהל הפורום
תואר שני בעבודה סוציאלית, תנאי קבלה, וטיפול
שלום מיכאל,
למיטב ידיעתי, כדי להתקבל לתואר השני בעבודה סוציאלית במגמה הטיפולית באוניברסיטה העברית נדרש ממוצע ציונים של 85 ומעלה בתואר הראשון, וכן יש לעמוד בתנאים נוספים לרבות ניסיון של לפחות שנה כעובד סוציאלי המטפל במסגרת ציבורית, קשר רציף עם מספר מטופלים, מכתבי המלצה, ועוד. באפשרותך לנסות להגיש מועמדות לקבלה במעמד ועדת חריגים, אולם הקבלה נתונה לשיקול הבלעדי של האוניברסיטה ובאופן כללי רק בעלי הנתונים הטובים ביותר מתקבלים לתכנית.
במכללה האקדמית אשקלון, תנאי הקבלה הם ממוצע 83 ומעלה בתואר הראשון בעבודה סוציאלית, אישור על שנת ניסיון בתחום, המלצות ממקום העבודה, ראיון אישי, פטור מאנגלית, ועוד. כעובדת הפורום אין באפשרותי לתת מידע מדויק לגבי קבלה ודאית למסלול לימודים מסוים, ולשם כך עלייך לפנות ישירות אל מזכירות החוג הרלוונטי במכללת אשקלון.
בנוגע האופי הטיפולי של הלימודים, להבנתי בשני המוסדות האקדמיים שציינת מקנים ידע טיפולי במסגרת התכנית לתואר השני בעבודה סוציאלית. באוניברסיטה העברית פועלת המגמה לטיפול בהקשר החברתי, בה מקנים לעובדים הסוציאליים כלים לטיפול באוכלוסיות שונות (יחידים, משפחות, זוגות, וקהילות), כאשר המטרה היא חידוד הכישורים לאיתור הצרכים של האוכלוסיות השונות ותכנון דרכי התערבות. במכללת אשקלון, מטרת הלימודים הינה להכשיר עובדים סוציאליים לתפקידים מתקדמים בתחום הטיפול ביחידים, במשפחות, ובקהילות (לצד מיומנויות של ניהול ופיתוח מדיניות). בשתי התכניות, מתקיימים קורסי פרקטיקום בתחום הטיפולי. בכל הנוגע למערכת השעות הספציפית ולדגשים הטיפוליים בקורסים השונים הנכללים בתכנית, מומלץ לפנות לחוג ולקבל את הפרטים המדויקים.
צירפתי בתחתית תשובתי קישור לטופס יצירת קשר, אתה מוזמן למלא את פרטייך ונציגינו ייצרו איתך קשר וינסו לסייע.