אפשר ללמוד לתואר ראשון בבלשנות עם ממוצע בגרויות של 85.5 ללא בונוס?
אפשר ללמוד לתואר ראשון בבלשנות עם ממוצע בגרויות של 85.5 ללא בונוס?
עדן אברמוב
1 תגובות
האם אפשר ללמוד לתואר ראשון בבלשנות עם ממוצע בגרויות של 85.5 ללא בונוס? (יש לי 5 יחידות אנגלית עם ממוצע 88)
מ
מנהל הפורום
תנאי קבלה לתואר ראשון בבלשנות
שלום עדן,
למיטב ידיעתי, כדי להתקבל ללימודי בלשנות לתואר ראשון ללא פסיכומטרי (על סמך ממוצע הבגרויות) בדרך כלל יש צורך בממוצע בגרויות אשר נע בין 90 - 102, וכמו כן יש צורך לענות על הדרישות בציון בבגרות באנגלית (משתנה ממוסד למוסד) ובסיווג רמת האנגלית במבחן אמירנט או בפסיכומטרי. להבנתי, באוניברסיטת תל-אביב מאפשרים קבלה על סמך ממוצע בגרות במקצועות ההומניים 85 ומעלה (מתייחס למקצועות הבעה עברית, תנ"ך, תולדות עם ישראל, היסטוריה, ספרות, אזרחות, ומחשבת ישראל). אם ברצונך להתקבל על סמך שקלול הפסיכומטרי והבגרויות, יש צורך לעמוד בציון הסכם (ציון התאמה) הנדרש, אשר נע בין 520 - 550 במרבית המקרים (כלומר ייתכן כי ניתן להגיע לציון המשוקלל הזה עם ממוצע הבגרות שברשותך יחד עם ציון פסיכומטרי גבוה). חשוב לי להדגיש כי תנאי הקבלה משתנים ממוסד למוסד ומעת לעת.
לימודי בלשנות מתקיימים במוסדות האקדמיים הבאים: אוניברסיטת בר-אילן (רמת גן), אוניברסיטת תל-אביב, אוניברסיטת בן-גוריון (באר שבע), והאוניברסיטה העברית (ירושלים). הייתי ממליצה לך לפנות אל מזכירות החוג לבלשנות או לשון עברית במוסדות האקדמיים הללו ולברר מה הן האפשרויות העומדות בפנייך. צירפתי עבורך קישור בתחתית תשובתי למאמר ובו מידע נוסף על תנאי הקבלה ללימודי בלשנות במוסדות האקדמיים השונים.