אפשר ללמוד גינון טיפולי בלי תואר ראשון/ תעודת מטפל?
אפשר ללמוד גינון טיפולי בלי תואר ראשון/ תעודת מטפל?
שרית
1 תגובות
אני רוצה ללמוד גינון טיפולי, בת 55, גרה בצפון. לצערי מוסדות הלימוד רוצים תואר ראשון רלוונטי ו/או תעודת מטפל. האם יש דרך או מקום שלא צריך?
מ
מנהל הפורום
דרישות קבלה לקורס גינון טיפולי
שלום שרית,
למיטב ידיעתי, הקורסים בגינון טיפולי מיועדים בעיקר לאקדמאים בתחומים כגון חינוך, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, או מקצועות פרא רפואיים. בכל המוסדות המציעים כיום קורס זה דרישות הקבלה כוללות עדיפות לתואר ראשון לפחות, ובחלקם דורשים תואר שני, וכן נדרש רקע חינוכי וטיפולי רלוונטי. עם זאת, במקרים מסוימים תיתכן שקילת קבלתם של מועמדים שאינם בהכרח בעלי רקע אקדמי זה, אשר יש ברשותם רקע משמעותי בתחומים כגון עבודה קהילתית, הפעלת גינות קהילתיות, אקטיביזם אקולוגי, חינוך בלתי פורמלי, וכדומה, כאשר כל בקשה נידונה לגופה (חשוב לי להדגיש כי לא בכל המקרים ניתן להתקבל לקורס, והקבלה הינה לשיקול דעתו הבלעדית של המוסד האקדמי). אם יש ברשותך רקע משמעותי מן הסוג הזה, הייתי ממליצה לך לפנות אל המוסדות בהם נלמד הקורס ולהתעניין האם ישנה אפשרות ללמוד בקורס, או לבצע השלמות מסוימות כדי להתקבל.
קורס הגינון הטיפולי מתקיים במוסדות הבאים: בית הספר מירב - האוניברסיטה הפתוחה (רעננה), מכללת סמינר הקיבוצים (תל אביב), מכללת אורנים (קריית טבעון), המכללה האקדמית דוד ילין (ירושלים), המכללה האקדמית עמק יזרעאל (סמוך לעפולה).