היות והמסלול לא "קליני" איפה עובדים מסיימי התוכנית אם אין לי תואר שני טיפולי? מישהו שסיים או יודע יכול להגיב? אני חושש שאם אין עבודה זה אולי בזבוז זמן ועדיף תואר שני טיפולי ואז פסיכותרפיה? תודה
מ
מנהל הפורום
קורס פסיכותרפיה ותעסוקה בתחום הטיפולי
שלום מאיר,
למיטב ידיעתי, לימודי התעודה בפסיכותרפיה במכללת אורנים מיועדת לבעלי תואר ראשון לפחות בתחום טיפולי כאשר ישנו יתרון לבעלי תואר שני. באופן כללי, להבנתי תואר שני מהווה דרישת חובה בקרב מרבית המסגרות המעסיקות כדי להשתלב בתעסוקה בתחום הפסיכותרפיה בישראל (וזאת למרות היעדר העיגון בחוק של התחום הזה בישראל, נכון להיום). הדבר נכון במיוחד במסגרות ציבוריות שרשאיות להעסיק מטפלים בעלי תואר שני בלבד. עוד חשוב לי להדגיש כי לימודי הפסיכותרפיה לתעודה אינם מיועדים להכשרת מטפלים, אלא להעמקת הידע של מטפלים מנוסים, ולכן בדרך כלל קהל היעד המועדף של מרבית המסלולים הללו הוא מטפלים בעלי תואר שני טיפולי וניסיון טיפולי עשיר בפועל. הייתי ממליצה לך ליצור קשר עם המוסד בו אתה מעוניין ללמוד ולהתעניין לגבי אפשרויות התעסוקה לאחר תום הקורס, בהתחשב ברקע האקדמי שלך. כמו כן, אתה מוזמן למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר אותו צירפתי בתחתית תשובתי ונציגינו יצרו איתך קשר וינסו לסייע.