אם סימנתי את התשובה ולא הראיתי דרך בבגרות במתמטיקה יהיה חשד להעתקה?
אם סימנתי את התשובה ולא הראיתי דרך בבגרות במתמטיקה יהיה חשד להעתקה?
אליה
1 תגובות
היי, בנוגע לחשד להעתקה בבגרות שהייתה אתמול. אני ניגשתי לשאלון 571, התבקשתי לסרטט סקיצה של פונקציה בשאלת חקירה לאחר שמה שנדרש בסעיפים קודמים זה מציאת אסימפטוטות ונק׳ קיצון. במהלך הפתרון, חישבתי את נקודות החיתוך עם הצירים בראש וסימנתי אותן על הגרף בצורה נכונה, אך לא כתבתי את דרך החישוב המפורשת במחברת הבחינה (מכיוון שהדבר לא נדרש בסעיפים המוקדמים). האם חוסר פירוט טכני מסוג זה עלול להוות עילה לחשד להעתקה או לפסילת השאלה, או שמדובר לכל היותר בהורדה של נקודות?. אני באמת מנסה להבין איך המעריכים קובעים האם יש לתת חשד
מ
מנהל הפורום
חשד להעתקה והגשת ערעור בבגרות במתמטיקה
שלום אליה,
כעובדת הפורום לצערי לא ידועים לי השיקולים למתן "חשד להעתקה" בבחינות הבגרות, שכן מדובר בשיקולים פנימיים של משרד החינוך ושל הבודקים מטעמו בבחינות. אני ממליצה לך לפנות אל המורה למתמטיקה או הרכז בבית הספר בו נבחנת ולהתייעץ לגבי העניין, ייתכן והם יוכלו לתת לך מידע נוסף לגבי הנהלים על מתן חשד להעתקה ולייעץ מה כדאי לעשות. כמו כן, אם קיבלת חשד להעתקה יש לך אפשרות להגיש ערעור על החשד. את הערעור מגישים באמצעות בית הספר (כלומר בית הספר מגיש את הערעור בשם התלמיד), והוא מוגש לוועדה לטוהר הבחינות של משרד החינוך. אציין גם כי אם לא יוגש ערעור בפרק הזמן הקצוב לכך (פרק הזמן אמור להימסר לבית הספר), הבחינה תיפסל.