האם לימודי חינוך מיוחד בסמינר הקיבוצים תובעניים במיוחד?
האם לימודי חינוך מיוחד בסמינר הקיבוצים תובעניים במיוחד?
לינוי
3 תגובות
היי שלום הייתי רוצה לדעת יותר על עומס בתואר חינוך מיוחד. כמה בממוצע יש מבחנים וקורסים בכל סמסטר. האם זה נחשב לתואר תובעני בגלל שהוא גם מעשי? אני מדברת על מכללת הקיבוצים ותודה מראש
מ
מנהל הפורום
מתכונת הלימוד בתואר הראשון בחינוך מיוחד
שלום לינוי,
למיטב ידיעתי, לימודי חינוך מיוחד במכללת סמינר הקיבוצים מתקיימים במתכונת דו-חוגית ויש לשלב אותם עם חוג נוסף. בחוג לחינוך מיוחד לומדים כשלושה ימים בשבוע, אולם בהתאם לחוג הנוסף אותו בוחרים עומס הלימודים ומספר הימים במהלך השבוע יכול להבנתי להשתנות. לימודי החינוך המיוחד אכן כוללים התנסות מעשית, אולם קשה לי כעובדת הפורום להעריך את העומס של מערכת השעות הספציפית לעומת חוגים אחרים בחינוך (שגם בהם ישנה התנסות מעשית רבה). כמו כן, העומס יכול להשתנות בהתאם לחוג הנוסף שמשלבים בתואר. מבחינת מערכת השעות, כמות הקורסים, והיקף המבחנים מדי סמסטר, את השאלות הללו אני ממליצה לך להפנות אל המכללה עצמה, שכן הם יוכלו לתת לך את המידע המדויק ביותר בנושא. את מוזמנת למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר אליו קישרתי בתחתית תשובתי ונציגינו יצרו איתך קשר וינסו לסייע בנושא.
המשך דיון לחינוך מיוחד
ויש לי עוד שאלה, האם אפשר לעבוד עם התואר הזה בחינוך גם בלתי פורמלי מלבד במשרד החינוך? כמו עמותות אנוש, דיור הוסטלים, או עמותות גם לצרכים מיוחדים למתמודדי נפש (בתפקידי שיקום או לווי תעסוקתי במפעלים מוגנים)
מ
מנהל הפורום
תעסוקה בחינוך הבלתי פורמלי לאחר לימודי חינוך מיוחד
שלום לינוי,
למיטב ידיעתי, לאחר לימודי חינוך מיוחד ניתן להשתלב ברמת העיקרון הן במסגרות חינוך פורמליות והן במסגרות בלתי פורמליות. כבוגרת חינוך מיוחד, תוכלי לבחור להשתלב במסגרות תעסוקה כגון הוסטלים, עמותות חינוכיות, פנימיות, בגופי רווחה, בתפקידי הדרכה, ועוד. עם זאת, חשוב להביא בחשבון שבמשרות מסוימות עשויים להעדיף מועמדים שיש להם רקע קודם בחינוך הבלתי פורמלי והם בוגרי תואר ראשון בחינוך בלתי פורמלי או בקידום נוער, הדרישות משתנות ממשרה למשרה.