האם יהיה לי חשד להעתקה בבגרות במתמטיקה על תשובה מדויקת מידי?
האם יהיה לי חשד להעתקה בבגרות במתמטיקה על תשובה מדויקת מידי?
עמית
1 תגובות
שלום, אתמול עשיתי את הבגרות במתמטיקה 471. כאשר התחלתי את שאלת הרגרסיה נשארו לי 17 דקות ונלחצתי מאוד. יש לי רקע של קשב וריכוז חמור עם פגיעה משמעותית, תוספת זמן, ולאחרונה גילינו שאני זכאית לעוד התאמות שלא הספקנו לממש בבגרות.
לכן, הצבתי בנוסחת מקדם המתאם את הנתונים מהטבלה, אך יש מצב שפספסתי שם מינוס פלוס או התבלבלתי בסדר המספרים או כל מיני דברים כאלה. בגלל הלחץ חישבתי כמה וכמה פעמים מחדש את מה שיצא לי על הנייר עד שיצאה לי תוצאה שהייתה נראית לי הגיונית בהתאם לנתונים וכן כבר כמעט אזל הזמן אז נאלצתי לכתוב את מה שיצא כבר. התשובה במקרה יצאה מאוד מדויקת ממש 3 ספרות אחרי הנקודה, אני מפחדת על חשד להעתקה כי אני כנראה הצלחתי להגיע לתשובה דרך זה שהצבתי בכל פעם בלי לשים לב אפילו מינוס פלוס או כפל עד שהצבתי במקרה במחשבון ככה שזה יצא נכון ושכחתי ונלחצתי מהזמן לבדוק האם ההצבה תואמת למה שיצא במחשבון. הבעיה היא שגם לא פישטתי את הביטוי בגלל החוסר זמן פשוט רשמתי את ההצבה ומיד אחר כך = הפתרון שיצא לי במחשבון בפעם האחרונה ואז יכול לצאת מצב שהתבלבלתי בסדר של הנוסחה או סימנים ובאופן חשוד התוצאה קרובה מידי. מה אצטרך לעשות במקרה כזה? חשוב לציין כי את הקשב וריכוז שלי גילו נטו מזה שכל הזמן הייתי מתבלבלת בין מינוס לפלוס. יש לי גם חרדה כוללנית וחרדה משנית כתגובה לקשב וריכוז+ מכתב מפסיכולוגית על מבחן מותאם
מ
מנהל הפורום
חשד להעתקה בבגרות והגשת ערעור
שלום עמית,
מכיוון שנבחנת אתמול בבגרות במתמטיקה, הייתי מציעה לך להמתין עד לקבלת הציון בבגרות או לראות אם עד אז תקבלי הודעה על חשד להעתקה. עד אז קשה לדעת האם תתקבל הודעה כזו או לא. במקרה שבו כן תקבלי הודעה על חשד להעתקה, למיטב הבנתי יש אפשרות להגיש ערעור.
כדי להגיש את הערעור תצטרכי לפנות אל בית הספר שבו את לומדת ולבקש מן הצוות לסייע לך בהגשת ערעור לוועדת טוהר הבחינות במשרד החינוך. לא ציינת בשאלתך אם את נבחנת אינטרנית או אקסטרנית, אך בהנחה שאת נבחנת אינטרנית, הגורם שיהיה אחראי על הגשת הערעור שלך יהיה מנהל בית הספר, הערעור יכלול את הטיעונים בכתב בכל הנוגע לסיבה שלך לערעור. הייתי מציעה לך לפרט במכתב הערעור את המקרה שלך, את ההתאמות שלך בבחינה, ואת הפרעת הקשב והריכוז. את הערעור יש להגיש (באמצעות מנהל בית הספר) עד 14 ימים מהתאריך בו נמסרה ההודעה על החשד להעתקה. הוועדה לבחן את הבקשה לערעור, והיא רשאית לזכות אותך מהחשד, או לאשר את החשד, בהתאם לשיקוליה.
בינתיים, עד לקבלת הציונים או ההודעה על חשד להעתקה, הייתי מציעה לך לפנות אל צוות בית הספר בו נבחנת בבגרות או לרכז המתמטיקה, ולברר מה הן האפשרויות העומדות בפנייך במקרה הזה.