שלום לכולם, אשמח לחוות דעת ממי שמכיר את מערכת המגן והבגרויות. אני ניגשתי ל־582 מתמטיקה השנה, והסיטואציה שלי קצת מורכבת: במהלך השנה עשיתי שתי מתכונות. בשתיהן נכשלתי כמעט לגמרי בנושא של מספרים מרוכבים, ובכלל קיבלתי שם 0 בחלק של הנושא הזה. לעומת זאת, את נושאי החקירות כן הצלחתי, אבל בגלל הפער הגדול במרוכבים הציונים שלי במתכונות היו באזור 50–60, ולכן הוגשתי על ציון מגן 55. אחרי המתכונות הבנתי שהבעיה שלי ממוקדת, אז למדתי כמעט רק מספרים מרוכבים לקראת הבגרות, מתוך הבנה שאם אצליח בזה — אוכל להגיע לציון גבוה. עכשיו אחרי הבגרות, אני מרגיש שהלך לי טוב מאוד: מרוכבים הצלחתי כמעט מלא חקירות הצלחתי טוב אני מעריך את הציון שלי באזור 85+ השאלה שלי היא: האם יש דרך כלשהי לערער / לבקש שינוי ציון מגן אחרי הבגרות במצב כזה, או שזה כבר נשאר קבוע? אשמח לשמוע ממי שהיה במצב דומה או מכיר איך זה עובד בפועל.
מ
מנהל הפורום
ערעורים על ציון המגן במתמטיקה
שלום דניאל,
למיטב ידיעתי, אם כבר ניגשת לבגרות, באפשרותך כתלמיד להגיש ערעור על ציון המגן אם קיים פער של מעל 20 נקודות בין ציון המגן לבין הציון בבגרות (שכן בדרך כלל מגישים את הערעור על המגן לפני הבגרות ולא אחריה). במקרה שבו יהיה פער של מעל 20 נקודות ישנה אפשרות להגיש ערעור, הערעור מוגש למשרד החינוך, והוא מוגש בשמך על ידי בית הספר בו אתה לומד. עלייך לפנות לרכז המתמטיקה בתיכון שלך, והוא יטפל בערעור מול משרד החינוך. חשוב להדגיש כי את הערעור ניתן להגיש רק עד 40 ימים ממועד פרסום הציון בבגרות. כמו כן, אציין כי הערעורים למשרד החינוך מתקבלים רק לעיתים נדירות.
בגרות במתמטיקה כיתה יב
תודה רבה על המענה, האם את מכירה מקרים שבהם הערעור צלח? אם כן מה ניתן לעשות בשביל למקסם את הסיכויים.
מ
מנהל הפורום
השיקולים בתהליך הגשת ערעורים למשרד החינוך
שלום דניאל,
למיטב ידיעתי, בתהליך בדיקת הערעורים משרד החינוך מביא בחשבון קריטריונים מגוונים ובוחן כל מקרה לגופו. לצערי לא ידועים לי השיקולים הפנימיים שאותם מביא משרד החינוך בחשבון כאשר הוא מחליט לגבי קבלה או דחיה של הערעורים, שכן מדובר בנהלים פנימיים של משרד החינוך. הייתי מציעה לך לפנות אל המורה שלך למתמטיקה או אל רכז המקצוע בבית הספר שבו אתה לומד ולהתעניין בנושא, כחלק מהפניה שלך אליהם לגבי הערעור שברצונך להגיש. ייתכן שהם יוכלו להכווין אותך כיצד תוכל להעלות את סיכויי קבלת הערעור ועל מה לשים דגש בכתיבת הערעור.