היי אני עו"ס ואני מלווה אמא צעירה (31) לשלושה ילדים (הגדול בן 8) ויש לה רצון עז ללמוד ולהיות תזונאית/דיאטנית. אנחנו מחפשות יחד מקורות מימון להגשמת החלום תושבת דימונה יש לה 2 ילדות עם נכות היא בת 31 כאמור. רציתי לנסות לעזור לה למצוא מילגה או קצה של חוט בדרך ללימודים
מ
מנהל הפורום
מלגות ללימודי תזונה לתואר ראשון
שלום מרב,
אמנם לא ידוע לי על מלגות ייעודיות ללימודי תזונה, אך יש מגוון רחב מאוד של מלגות בהן ניתן להיעזר כסטודנטית לתואר ראשון בתזונה (אליו יש ללמוד כדי לקבל את ההסמכה לעבוד כתזונאית). חלק מן המלגות הללו מוענקות על ידי המוסדות האקדמיים עצמם, כגון מלגות סיוע כלכלי על סמך מצב סוציו-אקונומי, מלגות הצטיינות על סמך נתוני קבלה, מלגות המוענקות על סמך התנדבות חברתית, ועוד. במקביל, מוצעות מעת לעת מלגות שונות מטעם הרשות המקומית (במקרה הזה לפי שאלתך - עיריית דימונה). ישנן גם מלגות מטעם קרנות וארגונים חוץ-אקדמיים, כגון מלגת פר"ח, מלגות מפעל הפיס, וכדומה (המלגות הללו מצריכות בדרך כלל שעות התנדבות שנתיות).
המלצתי אלייך היא לפנות הן אל מחלקת הצעירים של העירייה, והן אל המוסדות האקדמיים הרלוונטיים (בדרך כלל דרך דקנאט הסטודנטים או מדור הרישום) ולהתעניין לגבי אפשרויות מימון או מלגות לימוד אשר עשויות להתאים במקרה הזה. התואר הראשון בתזונה מתקיים במוסדות האקדמיים הבאים: המכללה האקדמית אשקלון, המרכז האקדמי פרס (רחובות), מכללת תל חי (קריית שמונה), אוניברסיטת אריאל, והאוניברסיטה העברית (ירושלים).
כמו כן, צירפתי בתחתית תשובתי קישור ללוח המלגות שלנו, שבו תוכלו לעיין יחד במעל 1,000 מלגות שונות ולמצוא מלגות מתאימות.